Alexandra Chifa - Miss Bistriţa, în faţa unei cariere în actorie

Alexandra Chifa a fost declarată, la concursul Miss Bistriţa 2009, cea mai frumoasă bistriţeancă. Are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Grup Şcolar „Grigore Moisil”, profil chimie-biologie. Dimensiunile ei sunt 90-62-89, are 49 de kg şi 160 cm. Îi place muzica, dansul, înotul şi modelingul. Pentru cititorii „Răsunetul”, Alexandra a acceptat provocarea primului interviu în presa scrisă.

Rep.: Juriul a hotărât ca din cele 10 fete prezente pe podiumul finalei „Miss Bistriţa”, coroniţa să-i revină Alexandrei Chifa. Cum te-ai simţit în momentul aflării acestei veşti?

Alexandra Chifa: M-am bucurat foarte tare, deşi, sincer vă spun, nu mă aşteptam deoarece toate fetele am pornit cu şanse egale şi toate eram foarte frumoase.

Rep.: Este prima experienţă de acest fel?

A.C.: Am participat şi anul trecut, însă nu am luat niciunul dintre cele locuri de pe podium, ci doar premii speciale. Am perseverat, anul acesta am cunoscut mai bine scena şi şansa a fost de partea mea.

Rep.: Cine este Alexandra Chifa?

A.C.: O fată de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Grup Şcolar „Grigore Moisil”, profilul chimie-biologie. Un om obişnuit căruia îi place frumosul, arta şi oamenii adevăraţi. Un om cu rădăcini la ţară, bunicii mei fiind din Şieu şi Ardan.

Rep.: Să înţelegem că Miss Bistriţa îşi petrece o parte din timp şi la ţară?

A.C.: Da, mai ales în Ardan unde sunt alături de bunici două luni pe an, în vacanţa de vară. Când părinţii mei au fost plecaţi în America, în lunile iulie şi august, am participat la toate activităţile gospodăreşti ale bunicilor mei, inclusiv la făcutul fânului pe câmp. Consider că este important să ai rădăcini în lumea satului tradiţional, pentru că astfel îţi găseşti identitatea de român. Îmi place râul Şieuţ, dealurile, câmpiile. Pe valea noastră sunt oameni calzi, buni şi cumpătaţi. O săptămână acolo este suficientă pentru a-mi reface bateriile şi a mă întoarce în lumea tumultoasă a oraşului. Îmi place şi muzica populară, şi am îmbrăcat de multe ori straiul popular.

Rep.: O perioadă ai interpretat şi muzică uşoară, apoi ai fost componentă a trupei „Sincron”. Vei reveni pe scenă?

A.C.: Într-adevăr, am făcut parte din ansamblul de dans modern „Sincron”, coordonat de maestrul coregraf Cornelia Negrea şi mi-a plăcut foarte mult. Vara trecută, timp de o săptămână am fost pe litoralul bulgăresc, împreună cu colegii, şi pe lângă prestaţiile artistice am avut şi o vacanţă de vis. Îmi doresc ca din toamnă să revin în ansamblu. De asemenea, am interpretat muzică uşoară pentru o scurtă perioadă de timp. Eram mică şi eram fascinată de scenă, de spectacolele ample de la Sala Polivalentă, Casa de Cultură şi Cercul Militar. Poate voi reîncepe să când, nu ştiu când va fi acest lucru. Poate cititorii ştiu de numele meu de pe vremea când aveam videoclipuri pe postul TV Atomic, cu piese compuse de Radu Şeu şi Viorel Simionca.

Rep.: Ce-au spus colegii tăi despre faptul că eşti „Miss Bistriţa”?

A.C.: Au fost foarte fericiţi şi m-au sunat mulţi pentru a-mi transmite gândurile lor. Avem o clasă foarte unită şi mă bucură acest lucru.

Rep.: O zodie?

A.C.: Berbec, cu toate caracteristice. Sunt căpoasă şi o ţin pe a mea mai ales dacă ştiu că am dreptate.

REp.: O floare…

A.C.: Trandafirii şi lalelele, dacă se poate roşii.

Rep.: O culoare…

A.C.: Mi-ar plăcea să pot combina toate culorile cu albul.

Rep.: Un manechin?

A.C.: Monica Columbeanu.

Rep.: Ai prieten?

A.C.: Da.

Rep.: Nu este gelos pe băieţii care se uită la tine?

A.C.: Nu are de ce să fie gelos deoarece între noi este respect, iubire şi încredere şi toate merg foarte bine.

Rep.: Te gândeşti să participi şi la alte concursuri?

A.C.: De ce nu. Voi accepta şi alte provocări dacă va fi o organizare foarte bună, precum la Bistriţa.

Rep.: Te consideri frumoasă?

A.C.: Încă de mică lumea îmi spunea că sunt foarte frumoasă. Dar cred că nu doar frumuseţea este importantă, ci şi inteligenţa. Prin isteţime poţi să-ţi pui frumuseţea în valoare.

Rep.: Interpreţi preferaţi…

A.C.: Andra, Andreea Bălan, dar şi Cristina Aguirella din muzica uşoară, precum şi Aurel Tămaş, Nicoleta Voica sau Irina Loghin din folclor.

Rep.: ce îţi place să faci în timpul liber?

A.C.: Să ies, împreună cu familia, la verde, cu fetele la piscină sau la cafenele, iar în cluburi mă duc destul de rar.

Rep.: Unde îţi vei petrece vacanţa?

A.C.: Am rude plecate în Spania şi vreau să mă duc, luna aceasta, două săptămâni cu mama, tata şi surioara mea acolo. Este prima ieşire, după cea din Bulgaria, în străinătate.

Rep.: Ce planuri ai după absolvirea liceului?

A.C.: Doresc să iau bacalaureatul cu notă mare, iar apoi să urmez Academia de Teatru şi Film. În clasa a V-a îmi doream să fiu arheolog, în clasa a VIII-a stomatolog, iar acum actriţă.

Rep.: Unde te vei stabili după absolvirea facultăţii?

A.C.: Probabil, în Cluj, mai aproape de casă, pentru că în Bucureşti viaţa este foarte agitată. Îmi doresc să realizeze ceva în show-biz care să fie legat de muzică, dans şi frumuseţe.

Rep.: Nu te gândeşti să concurezi pentru Miss România?

A.C.: Deocamdată nu deoarece am 1,60 şi, din câte ştiu, pentru Miss România îţi trebuie o înălţime minimă de 170 cm. Însă nu se ştie pe viitor.

Rep.: Ai o dietă pentru menţinerea siluetei?

A.C.: Mănânc orice, la orice oră, aşa îmi este organismul. Am un metabolism bun. Cred că nu este bine să te înfometezi, iar dacă m-aş îngrăşa m-aş apuca imediat de sală.

Rep.: Un gând pentru bistriţeni…

A.C.: Îi salut pe toţi, să fie iubiţi, sănătoşi şi fericiţi întotdeauna.

Comentarii

04/08/09 15:30
Vizitatorcristi...

MERITA INTRADEVAR

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5