Alexandru Andrieș ar vrea să înregistreze un DVD la Bistrița

Florin Săsărman

Prezent în week-endul trecut pentru prima dată cu un recital extraordinar la Festivalul „Bistrița folk”, cantautorul Alexandru Andrieș a rămas foarte impresionat de publicul bistrițean, ca și de sala în care a concertat. El ne-a declarat a doua zi după concert că se gândește serios să revină la Palatul Culturii din Bistrița cu un concert pe care să îl imprime și să-l filmeze, iar apoi să îl editeze pe un DVD.

    „Am cântat în formula de trei, cu Maria Ioana Mîntulescu și Sorin Romanescu. Când am venit la probele de sunet am găsit o sală renovată impecabil și cu un sunet absolut senzațional, și vorbesc de sunetul sălii în sine. Probabil că a fost construită pentru concerte de tip cameral sau simfonic, pentru că are un sunet impecabil și m-am gândit că ar fi frumos să venim aici și să facem un concert pe care să îl și înregistrăm și să-l filmăm. O să râdeți, dar sala își pune foarte mult amprenta inclusiv pe imprimare, se „aude” la fel de mult ca și artistul și publicul pe imprimare. Și, de ce nu, o să vorbesc cu cei cu care colaborez eu, să ne întoarcem și să facem aici un concert special care, după aceea, să apară pe un suport DVD. Cu un sunet și imagine foarte bune, pentru că sala fiind așa de bună, depinde de noi, să facem lucrul acesta!  Îmi cer scuze că nu am mai fost aici de atât de mult timp, dar de data aceasta vom reveni mai repede, pentru că am văzut că publicul vrea să asculte ceea ce facem noi și ne-am simtit extraordinar de bine. Mulțumim mult, mult de tot!” a spus Alexandru Andrieș. El care crede că publicul de la „Galele Bistrița Folk XV” a fost „de nota 10, pe primul loc, fiindcă noi am fost de...maximum 8,5! A fost o plăcere uriașă pentru noi și ne-am simțit foarte, foarte bine!”.

    Construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea de locuitorii sași ai Bistriței, după planurile arhitectului vienez Peter Paul Brang, edificiul actualului Palat al Culturii din Bistrița a fost la început „Casa asociației meseriașilor din Bistrița”, (în germană Bistritzer Gewerbeverein). În ultimii trei ani, edificiul a fost reabilitat complet, după ce administrația locală a accesat o finanțare europeană în valoare de circa 16 milioane de euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5