Felicitări! Teodora Nicoleta Matean a câștigat Trofeul BISTRIȚA FOLK! Recitaluri extraordinare în festival

Palatul Culturii a găzduit ediția a XXI-a a Festivalului Concurs Național BISTRIȚA FOLK. Ca în fiecare an, un public cu sufletul tânăr, frumos și cunoscător. După etapa de preselecție, vineri au rămas 7 concurenți, jurizați de cantautori și oameni de cultură apropiați fenomenului folk.

Iată premiile acordate în Gala de sâmbătă seara!

Trofeul Bistrița Folk- Teodora Nicoleta Matean -Bistrița
Premiul 2- Adriela Bejenari din Drochia, Republica Moldova
Premiul 3- Luana Burduhos- Năsăud
Premiul special -Adrian Lupescu din Satu Mare
Premiul special -Karina Muntean din Bistrița
Premiul special "Victor Socaciu"- Maria Matean
Premiul special "Av. Ovidiu Domnici"- Andrei Arad (Oradea)

Primarul Ioan Turc și managerul Palatului Culturii - Gavril Țărmure au transmis mesaje de susținere a acestui eveniment de suflet pentru iubitorii genului, festival care îmbogățește agenda culturală a Bistriței, felicitându-l pe președinte executiv ASCRIM - FLORIN SĂSĂRMAN.

În prima seară, au susținut recitaluri Alexandru Andrieș&Prietenii, Cristian Buică, Adrian Bezna, Sorina Bloj&David Dody Gabriel și grupul Arta, iar azi concertează Vasile Șeicaru&Nicolae Matei, Emeric Imre&Marius Roje, Vali Șerban&Ziua de mâine, Dianna Porca, Grupul Folk Classic și Majay Gyozo&David Dody Gabriel.

Formula de concert Alexandru Andrieș&Prietenii a fost una pentru un concert extraordinar: Alexandru Andrieș - voce, chitară; Berti Barbera - voce, muzicuță, percuții; Călin Grigoriu - voce, chitara solo; Maria Ioana Mîntulescu - voce, percuții, Sorin Romanescu - voce, chitară bass; Victor Panfilov - sunet.

De asemenea, a fost și un stand cu discuri și cărți ale invitaților și va fi lansată proaspăta antologie de versuri „Cântece des-cântate”, Editura Vasiliana ’98, cu creații ale mai multor folkiști, care inserează și un stick cu cântecele lor.

Poeta Ana-Maria Păunescu și fetița eu Alexandra, de numai 7 ani, au fost invitatele speciale în spectacolul de vineri.

Spectacolele sunt sold-out de zile bune.

Festivalul Concurs Național BISTRIȚA FOLK 2023 este organizat de Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița în parteneriat cu Asociația Culturală România din inima mea (ASCRIM).

Sponsori principali: Ecomas Energosystem, Arhicris Logistic și Equal

Sponsori: Pombis, Lechburg și European Drinks

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5