Alexandru Dărăban: Popor de domni

Omul cinstit și cu bună credință, în gândurile și acțiunile sale, n-ar putea crede că în imnurile de admirația și propagandă ale partidelor ar putea fi ascunse mârșăvii egoiste, minți înguste și exploatarea josnică a capitalului politic în scopuri perverse.

Și, totuși, din ce se vede, cam așa este!

N-ai putea crede că cel ce cântă laude și măriri lui Dumnezeu, simultan, să se gândească la necuratul.

Din câte se vede, cam așa este!

Nu-ți vine să crezi că cel ce divinizează libertatea și binefacerile ei, regulile Constituției și roadele ei, ideile timpului modern și succesele acestuia, în același timp, cu același glas și aceeași suflare, își preamărește șefii, lingușindu-se, creându-și fel de fel de favoruri, care mai de care mai speciale, deschizându-și porțile intrării în „raiul specialilor”.

Nu se poate nega asta, că așa este!

Cuvintele lor, în aparență, de autentici liberali și inspirate din principii social-democratice, respectând libertatea naționalităților, nu sunt decât vorbe de fariseu – nu li se potrivește gândul cu vorba.

Credeți că-i doare gura? Că așa este!

Nu le pasă că-n urma lor lasă o țară dărăpănată, împărțită pe interese de partid, cultivă delăsarea, mediocritatea, manipulează prin mijloace mass-media aservite lor, creând două lumi, paralele: casta lor – a „poporului de domni” și gloata.

Nici să nu ne mirăm, că așa este!

Uită de unde au plecat, cine i-au votat, își fac „marea socoteală”, nedându-și seama că greșesc având vălul îmbuibării pe ochi.

Nu vreau să creadă asta, dar așa este!

Fiecare pas pe această cale care, în cele din urmă, va începe să se îngusteze, apoi să se închidă. Hegemonia „poporului de domni” n-are cum să fie durabilă.

Dar parcă prin mintea lor le trece așa ceva? Și, totuși, așa va fi!

Nădăjduim - că asta-i felul românului - la ultima speranță, care este Cel de Sus, să ne lumineze făclia libertății în cadrele ei normale, scuturând din toate baierele nesimțirii hegemonia „poporului de domni”.

Așa să fie, așa va fi!

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5