Alexandru Slavita: Anul viitor, continuă lucrările pe tronsonul DN 17D, Năsăud-Feldru

Lucrările de ranforsare a sistemului rutier pe DN 17 C şi DN 17D vor continua anii viitori, susţine ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Bistriţa. „Până ce drumurile vor intra în reabilitare, trebuie să fie practicabile. Acesta este scopul acestor lucrări. Între timp, se pregătesc studii de fezabilitate şi alte documente”, ne-a declarat şeful SDN Bistriţa.

         În timp ce lucrările se apropie de final pe tronsoanele Dumitra-Salva şi Coldău-Salva, în pregătire sunt documentaţiile pentru alte sectoare de drum. Potrivit acestuia, este vorba despre tronsonul de la Năsăud-Feldru (la pod), pe o lungime de 16 kilometri, unde execuţia va începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. Etapizat, vor continua lucrările de la Feldru la Rodna, Rodna-Valea Mare.  În pregătire este şi tronsonul Salva-Telciu.

         „Pentru Dealul Dumitrei, sectorul de pe DN 17C, se lucrează la proiectul tehnic, inclusiv denivelări, scurgerea apelor, eventuala bandă 3 pentru urcare. Ulterior se va intra la licitaţie”, ne-a declarat ing. Slavita.

         Altfel, pentru DN 17, urmare a turnării stratului de şlam bituminos, în perioada următoare vor începe lucrările de refacere a marcajelor rutiere, pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, mai ales când circulă pe timp de noapte în Pasul Tihuţa. 

*** 

Potrivit datelor din Maste Planul General de Transport, reabilitarea  DN 17 C şi DN 17 D, cuprinsă  sub altă formulă în proiectul Trans Regio Rodna, şi evaluată la peste 160 milioane euro, are şanse să înceapă de-abia din 2022. 

 

Comentarii

14/09/16 15:18
Sofer

Pentru Dealul Dumitrei trebuia sa fie demult facuta licitatia si inceputa lucrarea deodata cu cea din Dumitra-Nasaud. Asa era normal ! Mai trec 5 ani si expira vreo 2 studii de fezabilitate de 4.000.000. euro pana se vor apuca de drum. Tipic romanesc. Carpeala si bataie de joc. Pe tronsonul Dumitra-Nasaud oare se vor reface si santurile de pe marginea drumului si ppodeturile ?
Sau la primul inghet apa va intra sub noul asfalt si se va distruge in doi ani ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5