Un serviciu în slujba cetăţeanului

Alo, 112? Da, suntem 112! A fost “Ziua Numărului European de Urgenţă”

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), în calitate de administrator şi operator al Sistemului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Bistriţa-Năsăud a avut ieri, 11.02.2009, o zi deosebită de “alarmare”. A fost ziua în care mass-media a putut constata că la numărul de urgenţe 112 toţi operatorii sunt în slujba cetăţeanului, iar factorii diriguitori sunt pe “fază” pentru a salva vieţi omeneşti, a interveni în situaţii de criză şi a depăşi momente critice din viaţa socială etc.

Cu ocazia “Zilei Numărului European de Urgenţă 112”, considerându-se şi “Ziua Porţilor Deschise”, la sediul acestui serviciu judeţean din Bistriţa a avut loc o întâlnire între dl. Dumitru Forfotă, şef OJTS, dl. Nicuşor Crăciun, şef Birou 112 şi mass-media, care au prezentat cu o amabilitate deosebită, oferindu-ne informaţii şi vizitând sediul instituţiei, unde s-au motivat obiectivele, eficienţa, modul de lucru în acest serviciu, eficacitatea şi necesitatea acestei facilităţi pentru cetăţeanul din judeţ, cu menţiunea că STS din România a primit premiul “Contribuţii remarcabile în domeniul 112” din partea Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă.

Menţionăm faptul că în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe parcursul anului 2008 s-au primit un număr total de 397.310 apeluri, din care reale – 51.015 şi false 346.295, care sunt fie abuzive, de linişte, informare, număr greşit sau test. Apelurile direcţionate au fost 18.564 către Poliţie, 27.686 Ambulanţă, 1.709 Pompieri şi 3.056 Jandarmi, cele referitor la alarmare cu bombă fiind în număr de 8, care au fost total false.

Specificăm că orice apel primit este transmis în maximum 2-3 secunde serviciilor de intervenţie, iar apelarea abuzivă sau falsă a numărului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu sume cuprinse între 100-500 lei, apelantul fiind localizat urgent, indiferent de telefonul folosit, inclusiv cabină telefonică.

Au fost cazuri de sancţionare a celor care au abuzat în 2008 de acest serviciu, fiind amendaţi de organele abilitate.

Pentru a vă apăra viaţa, proprietatea, integritatea, mediul, apelaţi, cu încredere, Serviciul 112, cu sinceritate şi responsabilitate, pentru a-ţi ajuta concetăţenii în situaţii dificile!

Le transmitem tuturor slujitorilor Serviciului 112 felicitări, cu ocazia acestei zile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5