Instantanee şi gânduri după votare

Am votat pentru un preşedinte care este visul meu şi consider că poate fi o variantă europeană pentru copii şi familia mea

În cadrul fenomenului cetăţenesc de alegere a noului preşedinte al României, din 2 noiembrie, a avut loc, la Feldru, în toate secţiile de votare, exercitarea dreptului de vot şi a obligaţiei cetăţeneşti de a participa efectiv la fenomenul votării, toţi cei înscrişi pe listele de vot.
Printre alegători i-am întâlnit şi am stat de vorbă cu familia Zamfir Galbin şi soţia Magdalena Ana, din Feldru, cetăţeni cu un spirit civic deosebit, prin participarea la toate alegerile organizate din 1989 până în prezent.
După exercitarea dreptului de vot au avut amabilitatea să ne acorde un microinterviu şi să precizeze următoarele: „Am votat bucuros fiindcă, după o aşteptare de 15 ani, în sfârşit, pe lista celor 14 candidaţi am găsit şi profilul de preşedinte visat de mine, adică cinstit, harnic, modest, echilibrat, încet la mânie, chibzuit în hotărâri şi recunoscut în spaţiul european.
Sper ca familia mea, şi mai ales copiii, nepoţii mei să beneficieze de un conducător care să aibă calităţile menţionate mai sus.
Sper ca fraţii mei şi rudele mele plecate în străinătate să aibă un motiv în plus de reîntoarcere în ţară şi să-şi trăiască, în onoare, viaţa.
Am votat pentru un preşedinte care este visul meu şi consider că poate fi o variantă europeană pentru copii şi familia mea”, a specificat cetăţeanul şi alegătorul Zamfir Galbin.
Margareta Ana Galbin ne-a relatat „Am votat pentru o schimbare în bine, pentru viitorul copiilor noştri, în special pentru ca ei şi urmaşii lor să ducă o viaţă normală şi fericită aici, în România, iar „ura şi dispreţul să dispară pentru totdeauna”.
Elena Cosma, din Feldru, ne-a spus: „Am votat pentru un nou preşedinte, să aibă grijă de noi, să fie cu noi şi voi veni şi la alte votări”.
C. Coţea, din Feldru s-a confesat: „Am fost la vot să aleg pe cel mai bun preşedinte pentru România şi pentru feldriheni şi-mi doresc ca la vot să participe cât mai mulţi cetăţeni”.
Am întâlnit pe frumoşii şi harnicii feldriheni care mergeau şi se îndemnau la vot, unii pe alţii, pentru a produce o schimbare în bine şi să-şi aleagă un preşedinte reprezentativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5