Amazoanele Bistriţene, la Ziua Supravieţuitorului de Cancer, la Braşov

Asociaţia Clubul Amazoanelor Bistriţene, coordonată de farmacist Livia Moldovan, membră a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a fost prezentă la Braşov, la cea de-a XIII-a ediţie a evenimentului tradiţional dedicat biruinţei pacienţilor oncologici în lupta cu boala, Ziua Supravieţuitorului de Cancer.
La manifestările ce au avut loc la Centrul Cultural Reduta au participat peste 230 de oameni, FABC aducând în atenţia opiniei publice situaţia critică a pacienţilor oncologici din România. „Am fost nevoiţi să apelăm la justiţie pentru a ne apăra un drept consfinţit în Constituţie: dreptul la viaţă. În România, în fiecare zi mor 130 pacienţi cu cancer”, a declarat Cezar Irimia, preşedinte FABC.
Acesta a prezentat pe larg lipsa accesului la tratamentele inovative acolo unde nu există alternative terapeutice, dar şi lipsa accesului gratuit la investigaţii pentru stabilirea exactă a diagnosticului.
Preşedinta Asociaţiei Amazoanelor Bistriţene, Livia Moldovan, a prezentat bilanţul anului 2016 a asociaţiei bistriţene, fiind felicitată pentru modul în care a reuşit să aducă un plus de speranţă în viaţa doamnelor ce se luptă cu această boală.
Judeţul nostru a fost reprezentat de opt membre ale asociaţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5