Amenajarea curții: cum te pot ajuta în acest sens scândurile WPC

Dacă vrei să te bucuri de o curte primitoare, va trebui să ai în vedere amenajarea corectă a acesteia, cu accent pe decorațiuni și pe elemente de înfrumusețare. Există o multitudine de materiale pe care le poți folosi pentru amenajarea curții, însă inovația în prezent constă în folosirea scândurilor WPC.

Ce sunt scândurile WPC?

Scândurile WPC sunt de fapt profile realizate din lemn compozit, adică scânduri celulare, care au o gamă amplă de utilizări. Poți să găsești scânduri wpc pe MatHaus.ro în diferite variante de culori, care să completeze perfect amenajarea curții tale. 

Scândurile WPC îți oferă o durabilitate crescută, dar și o rezistență foarte bună la intemperii și factori exteriori. Astfel, scândurile WPC pot fi folosite pentru amenajări în plan vertical sau orizontal, oferi rezistență bună la trafic, la zgâriere, rupere, sau la șocuri mecanice. 

Cum te pot ajuta scândurile WPC?

Lemnul compozit este recomandat să fie folosit pentru exterior, pentru a înfrumuseța spațiile în care lemnul natural nu poate fi folosit. Lemnul natural are rezistențe scăzute, iar cea mai mare problemă a acestuia este faptul că suferă variații de volum ca urmare a expunerii la umiditate și se deteriorează relativ repede. Din acest motiv se recomandă folosirea elementelor care imită lemnul, cum ar fi scândurile WPC, care pot acoperi dezavantajele lemnului real. 

Scândurile WPC pot fi folosite pentru realizarea gardurilor

Folosirea lemnului compozit pentru garduri oferă un plus de rezistență, durabilitate și stabilitate structurilor de împrejmuire. Scândurile pot fi montate orizontal și folosite în structuri cu stâlpi din beton sau fier. În acest fel vei obține suprafețe de gard deosebit de estetice, care vor proteja în cazul șocurilor mecanice sau în cazul intruziunilor. În plus, lemnul compozit este deosebit de estetic, deoarece culorile sale pot pune în evidență curtea și pot fi asortate cu nuanțele exterioare ale clădirii. 

Lemnul compozit poate fi utilizat și pentru realizarea porților sau a elementelor de împrejmuire în interiorul curții, delimitând astfel anumite zone în care nu vrei să existe trafic. 

Scândurile WPC pot fi folosite pentru realizarea elementelor de mobilier

Dacă vrei o soluție practică și estetică de amenajare a curții, atunci lemnul compozit te ajută prin faptul că din aceste scânduri poți realiza diferite obiecte de mobilier. Se pot realiza astfel bănci, jardiniere sau coșuri de gunoi, sau orice alt tip de element decorativ pentru curte. 

De asemenea, cu ajutorul scândurilor WPC pot fi realizate elementele de mobilier pentru foișoare și chiar structura acestora, pentru a te bucura de elemente stabile și sigure. 

Foișoarele sunt elemente decorative de grădină care permit construirea unei zone de adăpost și relaxare, pe care o poți amenaja după bunul plac. În plus, foișoarele pot fi amenajate în aceleași nuanțe cu gardurile, astfel încât să existe o conlucrare perfectă la nivel de cromatică. 

Deck cu scânduri WPC

Pentru că vorbim despre elemente cu rezistență foarte mare, scândurile WPC sunt o soluție potrivită și pentru realizarea deck-urilor de terasă. Frumusețea lemnului compozit este completată de rezistența mare la trafic și de ușurința cu care se pot curăța suprafețele. Poți amenaja ușor zonele de terasă și aleile pietonale, astfel încât să te bucuri de un plus de eficiență și estetică. 

 

Scândurile WPC sunt o soluție modernă de amenajare a spațiilor exterioare grație versatilității acestora. Prețul nu este unul mare, raportat la caracteristicile de rezistență oferite, așadar această investiție este una dintre cele mai bune pe care le poți face pentru curtea ta. Alege așadar lemnul compozit pentru amenajarea curții și bucură-te pe deplin de avantajele pe care le oferă acesta. 

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/z5_Tv41SZQg

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5