Amenzi de peste 50.000 lei, aplicate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

Perioada iulie-septembrie a însemnat pentru comisarii de la Protecţia Consumatorilor multă, multă muncă. Practic, 2-3 controale pe zi, plus reclamaţiile, ca să nu mai spunem şi de consiliere şi “hârţogăraie”. Astfel, în trimestrul al treilea, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a derulat 209 acţiuni de control, finalizate cu 135 proces-verbale de constatare contravenţie, fiind aplicate amenzi în valoare de 54500 lei (din care au fost încasaţi 11.000 lei).

În perioada menţionată, au fost parcurse 11 tematici de control dispuse la nivel national de către ANPC, două tematici dispuse la nivel local şi a fost prelucrată o circulară transmisă de către ANPC. De asemenea, au fost promovate 30 de acţiuni de consiliere a operatorilor economici pe grupe de produse şi servicii.

Pe lângă tematici, la sediul CJPC Bistriţa – Năsăud au fost înregistrate 102 reclamaţii, dintre care 62 s-au dovedit a fi întemeiate, 19 au fost neîntemeiate, 15 au fost redirecţionate, iar şase au fost clasate pentru că erau anonime. Ca urmare a acţiunii comisarilor CJPC Bistriţa – Năsăud, consumatorii au fost despăgubiţi cu o valoare totală de 7369,15 lei. Oricum, nu au existat reclamaţii nesoluţionate în termenul legal.

Puţini, dar productivi …În trimestrul al III-lea al anului, “activitatea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa – Năsăud s-a derulat permanent şi cu eficienţă, fără să fie afectată în mod semnificativ de numărul scăzut de comisari care îşi desfăşoară activitatea în cadrul comisariatului”, menţionează Caius Diugan, comisar şef-adjunct.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5