Amenzi, permise suspendate, certificate de înmatriculare retrase, după controalele polițiștilor!

Comunicat de presă IPJ BN

În noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2022, polițiștii au continuat acțiunile dedicate creșterii gradului de siguranță rutieră atât pe raza municipiului Bistrița, cât și pe principalele artere din județ.

Polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune dedicată depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă regimul rutier, fiind vizați, în special, conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, sau a altor substanțe interzise.

În cadrul acțiunilor desfășurate la nivelul județului, au fost legitimate peste 210 persoane și oprite pentru control peste 200 de autovehicule. În urma neregulilor constatate polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 16.000 de lei, fiind totodată retrase 5 certificate de înmatriculare și suspendate 3 permise de conducere, 2 dintre acestea pentru conducerea sub influența alcoolului (contravenție). Polițiștii au realizat aproximativ 180 de testări cu aparatele etilotest.

Totodată, în urma intervenției la un accident rutier în Sărata, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 55 de ani, din Cușma, implicat în accident, se afla sub influența alcoolului, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul condus nu era înamtriculat. A fost dispusă continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal cu privire la faptele constatate.

Acțiunile au un caracter preventiv, scopul urmărit fiind reducerea numărului de accidente rutiere cu consecințe grave.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5