Anchidim Pavelea, primar Runcu Salvei: Am obţinut fonduri pentru prevenirea inundaţiilor

Ţinând cont de faptul că de la înfiinţarea comunei - 19 aprilie 2005, dată la care a fost ales să administreze nou înfiinţata comună care s-a desprins de Salva, primarul Anchidim Pavelea este în fruntea comunei şi în prezent toate realizările i se datorează.

Aşa cum spunea edilul „Când am fost „uns” primar, satul nu avea nimic – nici drumuri, nici Cămin Cultural, nici Primărie, nici şcoală reabilitată, nici asfalt, nici alimentare cu apă, nici utilaje de deszăpezire, nici electrificare la toţi cetăţenii (grupuri de case izolate), nici ansamblu folcloric, nici centru de informare turistică, nici grădiniţă funcţională la standarde europene, nici Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară între noi (Runcu Salvei), Telciu şi Zagra, prin care să legăm satul Bichigiu de Suplai, nici cursuri de ape regularizate, nici Monografia comunei şi altele. Acum le avem pe aproape toate şi mă zbat să fac cât mai multe lucruri bune, pentru că am obligaţii morale faţă de toţi runcanii mei, care au încredere în mine. Vreau să las în urma mea cât mai multe realizări, indiferent ce se va întâmpla din 2016 încolo…”, ne-a spus primarul Anchidim Pavelea.

Zilele acestea de primăvară au permis startul la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor, investiţii de interes public în baza Măsurii 125C din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – 1,5 milioane de euro din fonduri europene integral nerambursabile: lucrări de amenajare de albie regularizări sau reabilitări împotriva inundaţiilor.

Execuţia este în sarcina celor de la „Dimex 2000 Company Rebra – familia Scurtu. Potrivit specialiştilor de la firma amintită, lucrările sunt de mare anvergură, regularizarea torenţilor necesitând întărituri de maluri în zonele erodate activ. Termenul de finalizare – 2015.

Lucrările se fac pe Valea Alunişului, Valea Socilor şi Valea Burdufului, pe o lungime totală de circa 10 kilometri. Se urmăreşte o mai mare siguranţă pentru localnici şi gospodăriile lor.

Comentarii

15/03/14 21:55
Ion Scurtu

Nu ma fa să-ti spun cateva de noroc dom primar .Chiar ne iei de fraieri ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5