ANTON VLAD A TRECUT LA CELE VEŞNICE

Trecut, prematur, la cele veşnice, inginerul Anton Vlad, fost ministru secretar de stat şi consilier judeţean, a fost condus pe ultimul drum, miercuri 7 decembrie 2011, fiind înmormântat în cimitirul Ilea, între înaintaşii neamului Vlădenilor, din Prundu Bârgăului.

Trupul neînsufleţit a fost deplâns, în casa defunctului, de către membrii familiei, vecini, prieteni şi colegi, alături de un sobor de preoţi, după care a fost depus în biserica din Prundu Bârgăului, unde s-a desfăşurat ceremonia religioasă premergătoare înmormântării, oficiată de părintele protopop al Bistriţei, Alexandru Vidican şi preotul paroh Ioan Jauca, împreună cu toţi preoţii din Valea Bârgăului şi împrejurimi.

Biserica a fost arhiplină, pentru că sunt mulţi care l-au cunoscut, apreciat şi au fost ajutaţi de către cel care a trecut la cele veşnice. Marele dispărut şi-a luat rămas bun de la îndurerata sa familie, tatăl său Grigore Vlad, fraţii Grigoriţă, Ioan şi Dănilă, soţia şi copii săi, precum şi a tuturor neamurilor şi a celorlalţi apropiaţi, prin vocea preotului paroh, precum şi de la toţi care l-au cunoscut, un ultim omagiu şi cuvânt de rămas bun aducându-i şi cuscrul său, Vasile Lupu, fost deputat în Parlamentul României.

Într-o zi însorită, ca de toamnă târzie, Anton Vlad a fost condus pe ultimul său drum, fiind redat gliei strămoşeşti, peste care, a doua zi, s-a aşezat zăpada albă, ca un semn de sus pentru dreptul răposatului la odihnă şi linişte veşnică, dar şi la neuitare.

Dumnezeu să-l aibă în pază!

ACROSTIH dedicat lui ANTON VLAD

Ai fost născut pe timp de primăvară

Năşit creştin pe o vatră legendară

Trecut apoi prin şcoli şi arta vieţii

O stavilă durerii şi răului să pui

Nevoi să n-ai spre anii bătrâneţii

Viaţa fiind grea şi plină cu duşmani

Luptat-ai cu dreptate-n tinerii tăi ani

Acum şi-n totdeauna în inime vei fi

Din pilda vieţii tale vom învăţa a şti !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5