INIMA LUI ANTON VLAD A ÎNCETAT SĂ MAI BATĂ

Aproape de necrezut, inima consilierului judeţean, Anton Vlad, a încetat, prematur, în floarea vieţii sale, să mai bată, duminică, 4 decembrie, dimineaţa, în urma unui infarct miocardic.

Născut la 10 mai 1955, la Prundu Bârgăului, într-o veche familie de grăniceri, din neamul Vlădenilor, care a adus pe lume mari gospodari, agricultori şi morari de vază, militari, farmacişti, ingineri, doctori, pictori, profesori şi o întreagă pleiadă de primari, viceprimari şi consilieri locali, ce au condus comuna mai bine de un secol, Anton Vlad a atins culmea unor funcţii, ajungând ministru secretat de stat.

A fost fiul cel mare al Ioanei şi Grigore Vlad, având încă trei fraţi, Grigore, Dănilă şi Ioan, ultimul rămas gospodar pe vatra strămoşească, ceilalţi ingineri, cu funcţii de conducere şi mari realizări profesionale.

Anton Vlad, sau Antonel pentru familie, Toni pentru prieteni şi colegi a urmat primii ani de şcoală la Prund şi Liceul “Liviu Rebreanu" din Bistriţa, într-o clasă specială cu elevi dotaţi la matematică, dupî care a continuat studiile la Facultatea de Silvicultură şi Exploatare Forestieră din Braşov, pe care a absolvit-o în anul 1981.

Începe activitatea în 1981, ca inginer la Ocolul Silvic din Ilva Mică, iar după un an se transferă la Ocolul Silvic din Prundu Bârgăului, unde lucrează în perioada 1982 – 1987, fiind apoi promovat în funcţia de Şef Sector de Exploatare a lemnului din cadrul IFET Bistriţa, activând între 1987 şi 1991, după care se dedică afacerilor private în domeniul său de specialitate, construindu-şi propria fabrică de prelucrare a lemnului la care a angajat peste 200 de lucrători.

Anton Vlad este preocupat de rezolvarea problemelor comunităţii, fapt pentru care intră în politică şi este ales consilier local în perioada 1990 – 2000, fiind promovat în alte funcţii importante din administraţia centrală, în perioada 1997 - 1998 la Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, ca Inspector de Stat - Şef la Păduri, iar între 1998 - 2000 a devenit Ministru Secretar de Stat în cadrul aceluiaşi minister.

In ultimii ani, inginerul Anton Vlad, a fost Consilier Judeţean şi preşedinte al Comisiei Economice a Consiliului Judetean Bistriţa Năsăud, contribuind intens la dezvoltarea localităţilor judeţului nostru. Trecerea lui la cele veşnice a cutremurat pe toţi cei care l-au cunoscut şi iubit, iar personalitatea sa nu va fi uitată.

Va fi înmormântat la miercuri 7 bdecembrie ora 12, în cimitirul Ilea bdin Prundu Bârgăului. Dumnezeu să-l aibă în pază!

Niculae Vrăsmaş

In Memoriam TONI VLAD

Ne-am cunoscut în anii ’90, am împãrtãºit aceleaºi idealuri ºi speranþe pentru o viaþã normalã ºi mai bunã, dupã anii comunismului. Am colaborat ºi ne-am apreciat reciproc în anii când a meritat sã ocupe funcþii importante în conducerea PNÞCD a judeþului, respectiv în Convenþia Democratã din România, filiala Bistriþa-Nãsãud, funcþii care se potriveau de minune cu personalitatea sa. A fost un om activ, deschis, plãcut ºi de încredere. Pierderea lui prematurã lasã un gol imens ºi multã tristeþe în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu sã-l odihneascã în pace ºi sã-i protejeze pe cei rãmaºi în urma lui.

Dr. Marius Nicolae Pop

Cu adâncã durere anunþãm încetarea din viaþã a iubitului nostru fiu, soţ, tatã, socru, frate, cumnat, unchi, nepot ANTON VLAD, în data de 4.12.2011, la vârsta de 56 ani. Slujba de înmormântare se va oficia în data de 7.12.2011 (miercuri) la Biserica Ortodoxã Prundu Bârgãului.

Familia îndoliatã

Conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Nãsãud aduce un ultim omagiu celui care a fost consilier judeþean, domnul VLAD ANTON.

Sincere condoleanţe familiei îndoliate şi Dumnezeu sã-l odihneascã în pace.

Preşedinte,

Liviu Mihai Rusu

Ne exprimãm întreaga compasiune şi sincerele noastre condoleanţe familiei îndurerate, greu încercatã de dispariţia prematurã a celui care a fost ANTON VLAD, un coleg şi un prieten cãruia îi vom pãstra amintirea vie.

Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!

Consiliul Judeþean Bistriţa-Nãsãud

În aceste momente grele, împãrtãşim durerea şi ne alãturãm cu multã compasiune familiei Vlad, la trecerea în nefiinţã a celui care a fost un om deosebit.

Fie ca bunul Dumnezeu sã-i aşeze sufletul în lumea celor drepţi şi sã-i dea odihnã veşnicã. Transmitem pe aceastã cale familiei greu încercate sincere condoleanţe.

PREFECTUL JUDEŢULUI BISTRIŢA-NÃSÃUD

DANIEL – CRISTIAN FLORIAN

Ne exprimãm întreaga compasiune şi sincerele noastre condoleanţe familiei îndurerate, greu încercate de dispariþia prematurã a celui care a fost ANTON VLAD, un om şi un prieten cãruia îi vom pãstra amintirea vie. Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!

Organizarea Judeţeanã a Partidului Democrat Liberal Bistriţa-Nãsãud

Preşedinte, Ioan Oltean

,, În aceste clipe de mare durere şi tristee suntem alãturi de familia celui care a fost Anton Vlad, cãreia îi transmitem un gând de alinare şi sincere condoleanţe’’.

        Filiala PNL Bistriţa-Nãsãud

Un ultim gând al prieteniei şi preţuirii de care TONI VLAD s-a bucurat în rândul colegilor de liceu.

Odihnã veşnicã, dragul nostru coleg de clasa.

Promoţia 1974-clasa speciala de matematica a-XII-a,E

Colegiul Liviu Rebreanu - Bistriþa

Aducem un ultim omagiu şi suntem alãturi de familia îndureratã la trecerea în eternitate a celui care a fost ANTON VLAD.

Direcþia Silvicã Sãlaj

Director, Dorel Nicolae Oros

Un ultim omagiu pentru cel care a fost omul ANTON VLAD, dispãrut prematur dintre noi. Sincere condoleanþe familiei îndurerate.

Fam. Mariana şi Tiberiu Irimia

La moartea unui prieten…

Mi-e foarte greu sa vorbesc la trecut despre Toni Vlad. Vocabularul meu este prea sarac pentru a putea exprima tot ce stiu despre Toni Vlad, pe care l-am cunoscut in urma cu 33 de ani, cand era o frumusete de fecior de bargauan, dintr-o familie de oameni deosebiti, poate cea mai buna si onesta familie din Bargau.

Am avut fericirea sa ma numar printre amicii lui, amicitie cu care ma voi mandri toata viata.

In dimineata zilei de patru decembrie, cand m-am trezit, am constatat ca e o zi trista, in sensul ca afara era ceata si ploua. Auzind ca Domnul Anton Vlad a murit cred ca de aceea vremea era mohorata, datorita tristetii si regretului dupa Anton Vlad.

Depre Anton Vlad s-ar putea scrie romane intregi si nu cred sa existe bargauan sau om care l-a cunoscut, care sa nu-l regrete si sa nu aiba decat cuvinte de lauda la adresa lui. Printre lacrimi vreau sa va povestesc un mic episod din bunatatea nemarginita a lui Anton Vlad.

In anul 1994, fiind sef de post la Livezile am initiat si contribuit la construirea unei bisericute in satul Valea Poieni, comuna Livezile, un satuc cu o populatie suta la suta roma, toti cu o situatie materiala precara. I-am telefonat omului de aleasa bunatate sufleteasca Toni si i-am relatat despre proiectul meu iar a doua zi dupa aceasta discutie m-am trezit cu Toni Vlad la mine, si cu o fata care radia caldura si bucurie m-a invitat la Valea Poieni in locul unde urma sa se constuiasca bisericuta si unde el deja aduse-se 32 metri cubi de lemn, de brad, atat de necesar contructiei.

Acela a fost inceputul constructiei bisericii care s-a finalizat, s-a sfintit si satenii de roaga in ea.

De azi inainte sa fii sigur draga Toni ca la fiecare slujba - ca si pana acum de altfel - vei fi pomenit si se vor ruga pentru tine. La sfintirea bisericii i-am telefonat si l-am invitat si i-am spus ca protopopul ortodox din acea vreme intentioneaza sa-i ofere o diploma de merit, dar el in mandria, modestia si marinimia lui a refuzat spunandu-mi ca donatia a facut-o in numele lui Dumnezeu si nu pentru o diploma.

Asa era omul Toni Vlad pe care nu-l voi uita cat voi trai si pentru care ma voi ruga si-l voi pomenii in toate rugaciunile mele.

O lacrima sau un potop de lacrimi pentru dragul de Toni si pentru distinsa lui familie.

Adio prieten drag si om bun – Toni Vlad. Dumnezeu sa te ierte.

Cu regret, Doru Ghinet

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5