Veronica Oşorheian

În anul 2011, am împlinit şi bune şi rele

În grabă, anul 2011 a trecut povârnişul timpului, mulţumit că şi-a împlinit menirea. La cumpăna dintre ani, când bate ultimul gong al ceasului al 12-lea, Noul An vine copil, şi creşte ca în poveste, deşirându-şi zilele din ţesătura de trăiri ale omenirii. În ţesătura asta, petele de culoare capătă nuanţe mai luminoase ori mai întunecate, după cum este sufletul omului, dar şi după cum a fost hărăzit destinul fiecăruia. Cred că nimic nu este întâmplător.

În anul 2011, am împlinit şi bune şi rele. Cele rele, să se spele, cele bune să se-adune este zicerea care ne sporeşte speranţa şi încrederea în forţa binelui. Câţiva prieteni vechi, dar şi câţiva nou intraţi în viaţa mea au fost părtaşi la bucuriile mele din anul 2011, an în care, la Editura Reîntregirea Alba Iulia, a apărut placheta Nuntă ţărănească (56 pagini), o plachetă ilustrată de cel care a fost pictorul naiv Valer Gălan, postfaţa fiind semnată de cercet. şt. dr Gabriela Mircea. Tot în anul acesta, la Editura Armonii culturale Adjud, a apărut volumul de poezii Anotimp cernut (132 pagini), volum prefaţat de Ion Buzaşi, postfaţa - Satul, reflexie întoarsă... fiind semnată de cercet. şt. dr Gabriela Mircea, fascinată, se pare, de lumea satului năsăudean. Câteva cronici la cărţile amintite, apărute în Răsunetul – cotidianul bistriţenilor de oriunde, au sporit bucuriile din anul care a trecut. Din postura de pensionară, mă pot considera un om norocos şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a învrednicit să mai pot citi, să pot asculta muzică, să mă minunez de Spectacolul lumii – lăsat moştenire de inegalabilul Ioan Grigorescu, să împlinesc câteva gânduri frumoase, să iubesc oamenii vrednici şi să am încredere în ei, să-mi iubesc neamul, să nu uit locurile de baştină, să am răbdare la ce-mi povesteşte nepotul şi să-l sfătuiesc. Dacă anul 2012 mi-ar oferi tot atâtea bucurii câte mi-a oferit 2011, celelalte probleme ar fi mai uşor suportate. Să nu ne pierdem credinţa şi speranţa!

Pentru cititorii şi pentru colaboratorii cotidianului Răsunetul, urări de sănătate, împliniri după voia gândului şi LA MULŢI ANI!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5