Vrei să culegi zmeură şi căpşuni în Danemarca?

Aplică pe site-ul www.seasonalwork.dk!

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în data de 15 februarie 2012 o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatori şi consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii, anunţă purtătorul de cuvânt Adina Sigartău de la AJOFM Bistriţa-Năsăud. Potrivit acesteia, angajatorii danezi oferă circa 75 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, a altor fructe şi legume.

Ca să poţi să te înscrii, trebuie să ai mimimum 18 ani, cunoştinţe de limba engleză de nivel mediu, să poţi face faţă la muncă fizică grea şi să fii flexibil la schimbarea orelor de lucru în timpul contractului de muncă. Experienţa în munca agricolă constituie un avantaj, la fel ca şi munca anterioară în ferme daneze.

Plata muncii la recoltatul căpşunilor şi mazării se efectuează întotdeauna în funcţie de cantitatea culeasă, în medie 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-15 euro net/oră, în funcţie de viteza recoltării). Plata se face conform Contractului Colectiv de Muncă aplicabil în agricultură, încheiat între asociaţiile patronale (GLS-A) şi Federaţia Sindicala Daneză (3F). Daca angajatorul nu are încheiat un asemenea contract colectiv de muncă, plata se face conform contractului de muncă individual încheiat între angajator şi angajat.

În cazul recoltării căpşunilor şi mazării din luna mai până în luna august, la cele mai multe dintre ferme, cei care vor fi selectaţi trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete şi baie. Taxa pentru cazare în camping este între 2 şi 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apă etc.. Altfel, recoltarea căpşunilor va începe la sfârşitul lunii mai sau mijlocul lunii iunie şi va dura până la sfârşitul lunii iulie sau jumătatea lunii august (5-10 săptămâni). La mazăre, perioada este de la sfârşitul lunii mai până la sfârşitul lunii august (8-14 săptămâni). Pentru zmeură/căpşuni în sere, contractul este din aprilie până în noiembrie, în diferite perioade de timp.

Pentru a aplica pentru aceste locuri de muncă, candidaţii îşi vor crea, on-line, CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru munca sezonieră, www.seasonalwork.dk. Completarea aplicaţiei (CV-ului) nu înseamnă obţinerea automată a unui loc de muncă, este doar o condiţie obligatorie pentru a putea fi admis la interviu! Data ultimei aplicaţii pe site-ul menţionat este de 6 februarie 2012! Preselecţia aplicaţiilor/persoanelor înregistrate pe site-ul oficial danez pentru munca sezonieră şi care vor fi invitate la bursă aparţine în totalitate angajatorilor/consilierilor EURES danezi! Înştiinţarea/invitarea persoanelor selectate de către angajatorii danezi care vor participa la selecţie se va face în scris de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. În înştiinţare, consilierii EURES vor preciza detaliile referitoare la selecţia ce va avea loc în data de 15 februarie 2012, locaţia şi programul bursei, precum şi la actele ce trebuie aduse de candidat în ziua interviului. La bursă vor participa doar persoanele înştiinţate.

Dacă ştii mai multe limbi străine, du-te ghid în Norvegia!

În această perioadă, prin serviciul EURES mai sunt valabile oferte şi pentru Belgia, Germania, Danemarca şi Norvegia.

Astfel, în Norvegia sunt disponibile 250 posturi de ghid turistic. Candidaţii trebuie sa aibă cunoştinţe de limba engleză şi de încă o limbă cum ar fi germana, italiana, franceza (la nivelul 2). Ca ghid turistic poţi câştiga 18 euro pe oră, angajatorul oferind mai multe beneficii (căutarea unei locuinţe, plata întreţinerii). Şi în Danemarca sunt alte 25 locuri disponibile, ca stagiar-lucrător calificat în ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume/fructe. Candidaţii trebuie să aibă între 18-30 an, să cunoască limba engleză, şi să fi absolvit liceul agricol sau facultatea cu profil agricol în urmă cu maximum 1 an (2010), Aveţi nevoie de carnet de conducere şi experienţă în condusul tractorului. În Danemarca se poate câştiga circa 1260 euro brut lunar, de unde se scad contribuţia socială, chiria lunara şi impozitul.

În Belgia sunt oferite cinci posturi de asistent medical. Pe lângă diploma obţinută la absolvirea unui liceu sau facultate din domeniu, aplicantul trebuie sa aibă număr de înregistrare la Colegiul Asistenţilor Medicali. Normal, trebuie să vă luaţi şi…cunoştinţele bune de limba franceză. Salarizarea este cea prevăzută în Belgia pentru poziţia de asistent medical, care se aplică in funcţie de vechime. În primul an lucrat, puteţi obţine 2142,16 euro brut /lună, 13 euro brut /oră; 25705,98 euro brut/an. În Germania, sunt două posturi pentru asistent medical generalist. Calificarea în domeniu, cunoaşterea limbii germane cel puţin la nivel conversaţional pot fi premisa unui salariu de 1500 - 2000 EURO brut/lună.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5