Bistriţenii pot aplica pentru 200 de locuri de muncă în Danemarca

În 10 martie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatori şi consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii români, fiind disponibile aproximativ 200 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, cepei, dovlecilor, a altor fructe şi legume. De asemenea, sunt oferite şi circa 10 posturi pentru şoferi de tractor/camion/autobuz la fermele respective, dar care vor participa şi la culesul propriu-zis al legumelor/fructelor.

Persoanele care doresc să se înscrie la preselecţie trebuie să fi împlinit 18 ani, să aibă cunoştinţe de limba engleză nivel mediu, să fie dispuşi la muncă fizică grea. Experienţa în munca agricolă constituie un avantaj, la fel ca şi contractele de muncă similară în fermele daneze. Pentru şoferii de autobuz şi de camioane, pe lângă dovada deţinerii unui carnet de conducere pentru categoriile C şi D, trebuie arătată şi experienţa în domeniu. Şoferii de tractor trebuie să aibă carnet de conducere categoria F şi/sau calificarea de „mecanic agricol”, să aibă experienţă în lucrări de întreţinere a culturilor (arat şi grăpat, semănat, erbicidat–maşini de stropit prin pulverizare etc.). Mai mult, pentru aceste posturi trebuie făcută dovada calificării/experienţei lor în pulverizarea erbicidelor (act solicitat de guvernul danez) printr-un certificat/recomandare care se poate obţine de la direcţiile agricole judeţene, primării, loc de muncă anterior. Documentul va trebui tradus în limba engleză.

Dacă doriţi un astfel d ejob trebuie să vă prezentaţi cu cartea de identitate, original si o copie, la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, pentru a participa la o preselecţie referitoare la cunoştinţele de limba engleză deţinute. Mai simplu, luaţi legătura cu Adina Preda, consilierul EURES din Bistriţa-Năsăud la telefonul 0263 236296, int.121, sau la adresa de email [email protected].

Persoanele ADMISE în urma preselecţiei pe criterii de limba engleză îşi vor crea, on-line, CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera, www.seasonalwork.dk, până în 28 februarie 2011. Completarea aplicaţiei (CV-ului) nu înseamnă obţinerea automată a unui loc de muncă, este doar o condiţie obligatorie pentru a putea fi admis la interviu!

În Bistriţa-Năsăud, doar 50 de locuri de muncă vacante

Agenţii economici din judeţ oferă în această perioadă 51 de locuri de muncă vacante, dintre care doar opt se adresează absolvenţilor de studii superioare. Pentru cei cu o diplomă de învăţământ universitar, oferta cuprinde posturi de consilier vânzări (echipamente IT) şi de inginer auto, de construcţii, mecanic, de producţie sau prelucrarea lemnului.

Potrivit informaţiilor furnizate pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei De Muncă Bistriţa-Năsăud, cei cu studii medii, cu diverse calificări au la dispoziţie locuri de muncă în meserii precum cea de agent comercial, barman, ospătar, coafeză, frizer, contabil, curier, electrician, electronist, femeie de serviciu, lucrător comercial, mecanic auto, şofer, vânzător, sudor, tâmplar etc.

Chiar dacă ministrul Muncii, Ioan Botiş, dădea asigurări, la Bistriţa, că piaţa muncii îşi va reveni în perioada următoare, se pare că în judeţul nostru lucrurile se urnesc mai greu. Într-un top naţional al locurilor oficiale de muncă vacante, Bistriţa-Năsăud este la …coadă, mai rău decât la noi sau la fel fiind doar în Botoşani (50), Covasna (48), Sălaj (44), Mehedinţi (30) şi Ialomiţa (7).

Mai bine pe internet, decât la AJOFM BN!

Dacă eşti şomer sau doreşti să-ţi schimbi locul de muncă, cea mai potrivită formă de a căuta jobul potrivit este internetul. Se pare că marile companii, inclusiv din Bistriţa-Năsăud, au înţeles că e mult mai simplu să-şi recrutezi forţa de muncă prin anunţuri postate pe site-uri de profil. Angajatorii au mult mai multă vizibilitate, pot să-şi prezinte compania, cerinţele, preferinţele etc. şi nu depind de un funcţionar, cu zile proaste sau bune, care vrea sau nu să-şi ofere aceste date când mergi la AJOFM.

Pe un singur site, ejobs.ro, sunt mai multe locuri de muncă oferite decât la instituţia bistriţeană care consiliază şi mediază. Reprezentanţi vânzări, reprezentanţi medicali, secretare, farmacişti, asistenţi pentru farmacie, şoferi, consultanţi financiari, ospătari, responsabil export şi logistică etc. sunt doar câteva dintre joburile oferite. Dar sunt şi alte site-uri de recrutare…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5