Aproape 10 milioane lei din excedentul bugetar al anului trecut, direcţionat de Consiliul Judeţean către investiţii

La finele anului trecut, diferenţa între veniturile efectiv încasate şi plățile efectuate  de către Consiliul Județean este de 17.166.332,47 lei, potrivit datelor furnizate de către Trezoreria municipiului Bistrița. Staff-ul Consiliul Județean își propune ca în 2015 să utilizeze suma de 9.902.000 lei la secțiunea deyvoltare, în vederea continuării unor investiții, pentru documentații tehnice sau demararea altor proiecte.

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii plenului în ședința ordinară de miercuri.

Astfel, pentru obiectivul de investiţii «Reabilitare DJ 151 limită judeţ Mureş-Bistriţa», vor fi alocate 4,890 milioane lei, reprezentând garanția executată pentru acest obiectiv și neutilizată până la 31.12.2014.

Pentru «Îmbrăcăminți bituminoase uşoare pentru lucrarea DJ 172 Poienile Zăgrii» este propusă repartizarea a 1,298 milioane lei, sumă încasată în data de 31 decembrie 2014, investiţie derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală în baza OUG 28/2013.

Proiectul «Amenajarea și modernizarea DJ 172 H km 14+043 – km 25+593 Matei-Fântânele-DJ 151» va beneficia de 1,339 milioane lei, din care 600 mii lei încasați la finele anului prin Programul Național de Dezvoltare Locală (în baza OUG 28/2013), iar diferența de 739 mii lei este contribuție din bugetul local.

Tot pentru infrastructura rutieră sunt prevăzute sume şi pentru obiectivele  -  «Modernizare DJ173, km 60+300-66+488  Milaş - lim. Jud. Mureş» - 100 mii lei; «Modernizare DJ170, km 13+500-24+500  Negrileşti - lim. Jud. Maramureş» - 164 mii lei; actualizare documentaţii  DJ 172 D  - 120 mii lei.

În «Fondul de extindere groapă deşeuri» ar urma să intre 866.000 lei, în fapt  sumele încasate ca redevență în cadrul contractului delegare prin concesiune a serviciului public de management și operare a centrului de management integrat al deșeurilor Tărpiu. În fapt, vor fi elaborate studiul de fezabilitate şi cererea de finanţare pentru construirea unei staţii de tratare mecano-biologice (TMB), în cadrul depozitului ecologic de la Tărpiu.

În plus, studiile şi expertizele tehnice vor fi aude la zi pentru reabilitarea şi restaurarea castelului de la Posmuş, pentru aceste documentaţii fiind propusă suma de 75 mii lei. Procedura de aciziţie pentru aceste servicii este în derulare.

         Nu în ultimul rând, 1,050 milioane lei  - prefinanţarea încasată în decembrie 2014 – vor fi direcţionaţi pentru proiectul «Concept de amenajare, funcționare și revitalizare a unor spații interioare și curții Muzeului Județean Bistrița-Năsăud».

 

 

 

Comentarii

12/01/15 10:57
archiudean florentin

Vrem apa curenta in toate satele si gaz acolo unde se poate! Dupa aceea drumuri....

13/01/15 12:34
Vizitator

Demararea proiectului pentru reamenajare, şi revitalizare a unor spaţii interioare şi curţii Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud, este o actiune concreta, demna de apreciat. In perioada derularii lucrarilor din cadrul proiectului, Consiliul Judetean in colaborare cu Primaria Bistrita ar putea face mai mult pentru ca Muzeul Judetean sa devina mai atractiv si mai integrat in viata bistritenilor. Astfel, demolarea centralei termice de pe str. Bistricioarei, ar permite sa se deschida o artera de circulatie cu intrare prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu. In lungul acestei alei care ar putea fi numita chiar “Strada Muzeului” sau ” Aleea Muzeului” ar putea fi deocamdata amenajate parcari de suprafata care sa deserveasca institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul , Camera de Comert si Industrie,etc. De asemenea s-ar putea incepe sistematizarea zonei din jurul Muzeului Judetean, unde sa fie prevazute spatii care sa permita organizarea unor evenimente sau targuri inafara incintei muzeului, dupa modelul Muzeului Taranului Roman din Bucuresti. De asemenea, in jurul muzeului cu putina imaginatie s-ar putea gasi un spatiu in care sa fie mutata macheta din lemn a cetatii medievale aflata in prezent in Piata Centrala, intr-un loc total nepotrivit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5