Consiliul Judeţean propune un Program de investiţii de aproximativ 248 milioane lei

Programul de investiţii al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru anul 2018 este estimat la 248,872 milioane lei, potrivit proiectului de buget publicat de administraţia judeţeană pe site-ul propriu.

         Astfel, executivul Consiliului Judeţean ar urma să aloce suma de 563 mii lei pentru construcţia liftului exterior la sediul Consiliului Judeţean şi 860 mii lei pentru extinderea unei clădiri din regim P +1E la P + 2E, fiind vorba despre un imobil din spatele Palatului Administrativ.

         Nu mai puţin de 2 milioane lei sunt direcţionaţi pentru reabilitarea, modernizarea imobilului situat pe str. Horia nr. 20, în fapt fostul internat al Liceului Tehnologic Forestier, care va deveni sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud.

         Suma de 3,5 milioane lei va fi alocată investiţiilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru reamenajarea circuitelor de la parter în vederea amplasării de CT şi RMN, dar şi pentru dotarea cu echipamente medicale performante. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru documentaţiile tehnice care vizează construirea heliportului pe terasa superioară a spitalului şi pentru modernizarea UPU – SMURD.

         Şi în Cultură se vor face investiţii, suma de 12,272 milioane lei reprezentând valoarea proiectului de reabilitare şi restaurare a Castelului din Posmuş. Un microbuz pentru Centrul Judeţean pentru Cultură, achiziţia unui ecran retractabil, a unui proiector şi a unui sistem de cortine la Centrul Cultural Dacia, dar şi achiziţia de bunuri muzeale completează lista proiectelor propuse în domeniul cultural. La acestea se adaugă studiul de fezabilitate şi întocmirea unei cereri de finanţare europeană pentru „Accesibilizare Peştera Tăuşoare”, dar şi reparaţii capitale la Biserica Evanghelică din Jelna.

         Aproape 2 milioane lei sunt prevăzuţi pentru Protecţia Mediului, în fapt 1 milion de lei reprezintă taxa de scoatere definitivă a unui teren din fondul forestier în vederea construirii Celulei II şi a Celulei III aferente Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Tărpiu, diferenţa reprezentând elaborarea studiilor geotehnice, a documentaţiilor, împădurirea unui alt teren, dar şi pregătirea cererii de finanţare pentru construirea unei Staţii de Tratare  Mecanico-Biologică la Tărpiu.

         Consiliul Judeţean are în implementare şi proiectele „Impact Teaca” şi „Impact Lechinţa”, cu o valoare de 5,766 milioane lei. Pentru reţelele de utilităţi de la blocul ANL pentru medici este prevăzută suma de 628 mii lei.

         Nu în ultimul rând, cea mai mare sumă revine capitolului Transporturi, respectiv 218,127 milioane lei, pentru modernizarea drumurilor judeţene, dar şi elaborarea unor documentaţii tehnice sau expertize pentru alte obiective.

 

 

    

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5