Consiliul Judeţean a demarat procedurile premergătoare construcţiei Celulei 2 a depozitului ecologic de la Tărpiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat, în cadrul şedinţei extraordinare, că administraţia judeţeană a început demersurile pentru amenajarea celei de a doua celule a depozitului ecologic de la Tărpiu. Informaţia a fost prezentată în cadrul dezbaterilor pe proiectul bugetului general al judeţului Bistriţa-Năsăud.

„Împreună cu colegii din Consiliul Judeţean am început să facem demersurile pentru începerea construcţiei Celulei a doua, pentru a putea să ne încadrăm în termene. Am văzut neplăcerile care au fost create pentru populaţia din zonă, vizavi de mirosuri sau alte lucruri care se produc din cauza deşeurilor care sunt depozitate acolo.

Am făcut împreună cu colegii de la Direcţia Tehnică şi Direcţia Dezvoltare o propunere către Ministerul Apelor şi Pădurilor, care să completeze Codul Silvic, unde esteprevăzută posibilitatea de a scoate din fondul silvic anumite suprafeţe de pădure pentru lucrări de interes regional, în ceea ce priveşte reţele de apă, canalizare, gaz, electricitate etc. I-am rugat să completeze şi cu proiectele legate de deşeuri”, a precizat preşedintele Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că a fost identificată deja o locaţie, tot la Tărpiu. „Am fost cu domnul primar de la Dumitra şi am văzut în vecinătatea celulei noastre o zonă plată, într-o pădure, unde am putea avea o perdea forestieră de 10-15 m şi celula să fie construită în interior, sigur respectând Codul Silvic, plantând o altă suprafaţă de pădure”, a adăugat Radu Moldovan. Potrivit acestuia, administraţia judeţeană îşi propune să pună la dispoziţia administratorului depozitului de la Tărpiu locaţia pentru a putea începe construcţia Celulei 2, asta pentru că, în conformitate cu contractul, obligaţia financiară de construcţie a Celulei 2 revine administratorului depozitului.

În context, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean, a punctat faptul că redevenţele datorate de operatorul de salubrizare şi de cel care administrează depozitul de la Tărpiu sunt plătite la zi.

Consiliul Judeţean a prevăzut la investiţii suma de 131.000 lei pentru realizarea bypass-ului pluvial la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (n..n – depozitul ecologic de la Tărpiu), care să crească gradul de securizare pentru problemele de mediu. Fondurile vor fi recuperate de Consiliul Judeţean din fondul de dezvoltare şi investiţii aferent acestui proiect.

***

Consiliul Judeţean a aprobat, cu unanimitate de voturi,  bugetul general al judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru anul 2017. Veniturile totale sunt de 342, 979 milioane lei, în timp ce la capitolul cheltuieli  figurează suma de 339.902 milioane lei. Bugetul general include bugetul local, bugetul instituțiilor și activităților finanțate integral sau parţial din venituri proprii şo bugetul fondurilor nerambursabile

În ceea ce priveşte Programul de investiţii, pentru 2017, Consiliul Judeţean are prevăzută suma de 31,198 milioane lei, fără a lua în calcul contractele de finanţare pe fonduri europene.    

         Printre investiţiile anunţate de Consiliul Judeţean figurează modernizări drumuri judeţene (26,328 milioane lei),  achiziţii aparatură medicală şi cofinanţări investiţii – 1,5 milioane lei, amenajare Complexul Muzeal Judeţean – 783 mii lei, semn de intrare în judeţ – 500 mii lei,  bibliobuz – Biblioteca Judeţeană – 140 mii lei etc.

 

 

Comentarii

24/03/17 09:09
Balan Marius- P...

Dupa porcaria din pasul Mestecanis (jud. SUCEAVA ) si la noi urmeaza un proiect vizionar de a umple PADUREA de gunoaie. HALAL ADMINISTRATIE care protejeaza MADIUL !

26/03/17 10:05
Cititor

Mult mai bine era ca in fiecare localitate sa existe cate un depozit de "gunoaie " deoarece fiecare localitate ar avea cate un astfel de loc pretabil . Sa duci toate gunoaiele intr-un singur loc, spre disperarea locuitorilor din acea zona, mi se pare o crasa si mare porcarie . Una este daca am avea niste locuri pustii, departe de aceasta "lume civilizata " si alta este cand vrei cu orice pret sa duci gunoaiele "sub nasul" si spre disperarea unora dintre cei care n-au avut puterea sa se opuna .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5