Aproape 150 de şoferi sancţionaţi în primele două zile din 2019! 16 au rămas fără permis!

Aproape 350 de poliţişti au fost la datorie pentru siguranţa cetăţenilor în minivacanţa de Revelion. Poliţiştii au fost la datorie, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca cetăţenii să petreacă minivacanţa de Revelion în siguranţă.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Bistriţene, context în care poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier. Având în vedere condiţiile meteo din această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor de poliţişti care acţionează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot judeţul. 


Astfel, pe toate drumurile naţionale şi judeţene echipaje formate din poliţişti de la Serviciul Rutier, dar şi din cadrul din structurilor de poliţie au monitorizat permanent traficul rutier, în trei schimburi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, pentru evitarea blocajelor, poliţiştii rutieri au efectuat controale în trafic, pentru ca toate autovehiculele să fie echipate corespunzător.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au intensificat acţiunile şi au efectuat controale de specialitate, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. În urma acţiunilor şi ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, în perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la 171 de evenimente, dintre care, 161 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depăşeşte 46.000 de lei. Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 147 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranţa şi liniştea cetăţenilor, măsurile luate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean atingându-şi astfel scopul.

Mulţumim cetăţenilor care au înţeles să respecte legea şi să se bucure în linişte de această minivacanţă.

sursa: IPJ BN

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5