Aproape 2000 de bistriţeni deţin acte de identitate expirate! Solicitaţi eliberarea unui nou document!

Eliza Bocskai

Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor al Județului Bistrița-Năsăud reamintește că în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, republicată, cetățenii care dețin acte de identitate expirate au obligaţia de a se prezenta la sediul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă, în vederea punerii în legalitate cu un nou act de identitate.

“Din analiza efectuată asupra datelor din Registrul Național de Evidența Persoanelor, s-a constatat că 1907 persoane din județul Bistrița-Năsăud dețin acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat ori nu au solicitat eliberarea primului act de identitate până la data de 31.12.2018.  Din această categorie, un număr redus de cetățeni,  respectiv 118 au solicitat până în prezent eliberarea unui nou act de identitate”,  declară comisar şef  de poliţie Liliana Cotfas, director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor al Județului Bistrița-Năsăud.

Comentarii

04/09/19 10:51
cititor

Eu cred ca interesul statului este mult deasupra interesului cetateanului in problema cetateniei si ar trebui ca actul de identitate sa se faca gratis de catre Serviciul de evidenta populatiei, care sa se deplaseze cu mijloace " mobile " direct in satele si localitatile oamenilor, sa-i fotografieze si sa le elibereze PE LOC aceste documente . Astfel, s-ar reduce foarte mult numarul celor " fara identitate " .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5