Aproape 2900 de copii înscrişi în clasa pregătitoare. Camelia Tabără: Învăţământul particular devine o realitate şi în Bistriţa

Etapa a II-a de înscriere în clasa pregătitoare s-a încheiat. La nivelul judeţului au fost înscrişi 2887 copii, din care în prima etapă 2780, iar în a doua etapă doar 107, ceea ce arată că părinţii sunt informaţi, a remarcat inspectorul şcolar general Camelia Tabără, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Noi ne-am propus o cifră de şcolarizare de 3.082 copii, pe care am realizat-o în pondere 93,6%. Ca element de noutate, începe să crească învăţământul particular la ciclul primar. Liceul LOGOS are, în acest moment, înscrişi 25 de copii şi a cerut suplimentare şi Şcoala Sfera are 14 elevi înscrişi. Încet-încet, învăţământul particular devine o realitate şi în Bistriţa”, a declarat Camelia Tabără.
Şeful IŞJ BN a menţionat că sunt şapte şcoli care vor avea clase cu alternativa Step by step, dintre care două la Şcoala Gimnazială nr. 1. Şi în acest an, pentru a fi primit la şcoala dorită, părinţii au apelat deja la cunoscuta viză de flotant, numai la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” fiind 27 de astfel de cazuri.
Altfel, CJRAE a evaluat dezvoltarea psihosomatică pentru 582 de copii, pentru 31 dintre aceştia recomandându-se rămânerea la grădiniţă. În context, prof. Camelia Tabără a precizat că trebuie regândit şi sistemul after school, o variantă fiind înlocuirea Programului „Laptele şi cornul” cu o masă caldă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5