Aproximativ 20% dintre absolvenţii promoţiei 2015 nu s-au înscris la BAC

Nu mai puţin de 564 absolvenţi de liceu ai promoţiei 2015 nu s-au înscris la examenul naţional de bacalaureat, a anunţat inspectorul şcolar general Camelia Tabără, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Potrivit acesteia, este vorba despre absolvenţi ai cursurilor de seral sau de la liceele tehnologice, care nu aspiră neapărat şi la mediul universitar, după ce şi-au obţinut o diplomă de calificare sau un certificate de absolvire a ciclului liceal.

         Altfel, de luni începe “Bacalaureatul adevărat”, în sensul că elevii vor susţine probele scrise ale acesrui examen.  La acdeastă sesiune, sunt înscriţi 2569 candidaţi, dintre care 304 sunt absolvenţi ai promoţiilor de anul trecut. De asemenea, 86 de elevi vor da şi proba de limbă maternă.

         Examenul se va desfăşura în 7 centre de examinare din judeţ, în alte trei centre urmând să se facă evaluarea, asta dacă nu se va da un ordin de ministru prin care să se prevadă evaluarea într-un alt sistem.  

         “Pentru noi, această perioadă înseamnă sezonul examenelor naţionale, şi o facem cu multă responsabilitate, cei care suntem în conducere fiind obligaţi să redobândim total încrederea societăţii că aceste examene se desfăşoară fără niciun fel de umbră şi fără niciun fel de îndoială.

Avem parteneri de nădejde, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, care, prin prestanţa pe care o au, girează corectitudine”, a declarat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

 

***

În context, Camelia Tabără a menţionat şi faptul că în present este în plină desfăşurare Evaluarea Naţională, la care participă 2813 elevi de clasa a VIII-A, astăzi desfăşurându-se proba de matematică. După afişarea rezultatelor şi clasamentele, reprezentând media din ciclul gimnazială şi cea de la examenul de evaluare naţională,  elevii vor fi repartizaţi în 112 clase, potrivit opţiunilor, dintre care 85 de liceu şi 25 în şcoli profesionale.

***

După elevi, întră în examen profesorii. În perioada 9-15 iulie se va desfăşura examenul de definitivat, pentru 170 dascăşi, iar în 15 iulie va avea loc titularizarea, fiind înscrişi 635 cadre didactice. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5