Armonii de primăvară, la Năsăud

Elevii clasei a X-a ai Colegiului Marin Preda din Odorheiul Secuiesc, de la Aşezământul Sf. Iosif, însoţiţi de diriginta lor, prof. Mihaela Petruţ, au făcut o vizită în Ţara lui Coşbuc şi Rebreanu. Acţiunea se încadrează unei serii de manifestări culturale sub genericul „Armonii de primăvară”. Au fost însoţiţi de gazdele lor – directorul-administrator al ziarului „Răsunetul” – scriitorul-ziarist Menuţ Maximinian, cel care a scris cartea „Chip de înger” (despre copiii de la Aşezământ şi măicuţele care se ocupă de ei) şi omul de afaceri Lucia Cotul.
Au fost întâmpinaţi, cu mari emoţii şi bucurie, de către membri ai Astrei şi angajaţi ai Muzeului Grăniceresc Năsăudean. Muzeograful Dan Prahase i-a introdus în istoria năsăudenilor, argumentând, foarte documentat, cu exponatele din sălile muzeului.
A urmat o lectură publică a autorilor de poezie din Năsăud (scriitori şi poeţi): Ioan Mititean – care a şi moderat întâlnirea, Lucreţia Mititean, Mircea Daroşi, Romulus Berceni.
A fost o întâlnire emoţionantă, de neuitat, oaspeţii încântându-ne cu un scurt program dedicat apropierii sărbătorilor pascale.
Apoi, împreună, au vizitat Casa memorială a bardului de la Hordou şi a lui Liviu Rebreanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5