ARMONII INALTATE DE CORALA ANDREI MURESANU SPRE SUFLETUL IPS BARTOLOMEU ANANIA

S-au scurs sase luni de cand “randuiala de sus a lui Dumnezeu” – cum ii placea IPS Bartolomeu Anania sa spuna, – l-a trimis dincolo de hotarele vietii pamantesti sa-si continue existenta – potrivit invataturii si credintei crestine.

Aceeasi randuiala a facut sa fie invitata Corala Andrei Muresanu si un grup al Coralei Deisis din Nasaud, la parastasul pentru Mitropolitul Bartolomeu, duminica 24 iulie a.c.. Parca si acolo, sus, IPS a luat cu sine admiratia pe care o avea pentru prestatia Coralei, dorind inca o data sa-si gaseasca pacea sufletului ascultand armoniile cantului ei.

Dl. arhid. prof. Cornel Pop a raspuns afirmativ invitatiei de a da raspunsurile la Sf. Liturghie si parastas, considerand aceasta participare o mangaiere sufletesca pentru membrii Coralei, care de-a lungul anilor s-au bucurat de sustinerea si aprecierea mitropolitului.

Slujba religioasa a avut loc in Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca si a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului si Preasfinţitul Episcop-vicar Vasile Someşanul, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Catedrala a devenit neincapatoare pentru credinciosii ortodocsi care au dorit sa faca un binecuvantat popas duhovnicesc de pomenire şi rugăciune pentru odihna şi fericirea veşnică a sufletului nobil trecut in cele vesnice.

Dirijorul Cornel Pop a reusit inca o data sa arate ca sub bagheta sa magica cantarea religioasa insenineaza sufletul si il umple de credinta, speranta si iubire, fiind cea mai plăcută modalitate de a-L cinsti pe Dumnezeu.

Cuvintele elogioase referitoare la cantul Coralei si maiestria dirijorului au fost insotite de o diploma de excelenta, oferite de IPS Andrei in cuvantul sau de multumire.

Nu ne-a ramas decat sa inaltam rugaciuni pentru Parintele Bartolomeu, cel care a ramas pentru noi un copac urias ce si acum adaposteste sufletele credinciosilor sai incarcate cu greutati. Sa tinem seama de indemnul pe care il facea IPS: ”comportati-va cu cuvintele asa cum se comporta ingerii cu Maica Domnului”. Si daca vom face asta, societatea noastra s-ar vindeca mult mai usor de toate relele care au invadat-o. Dumnezeu sa-l odihneasca!

inv. Leontina Burza

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5