Asociaţia Bistriţa Civică: Pentru primar este o lecţie usturătoare, într-un an şi trei luni a pierdut peste 10000 de votur

Am pornit la luptă 50 – 60 de persoane, într-o lună am ajuns la 200 – 300, la două săptămâni de la declanşarea „referendumului” (ilegal şi inutil) am ajuns la 2282 de semnături pe petiţia „Salvăm Pădurea Codrişor”. Ieri, 29 septembrie 2013, peste 4200 de bistriţeni au spus NU explicit proiectului aberant centură prin Pădurea Codrişor.

De ce s-a temut primarul nu a scăpat: tot mai mulţi bistriţeni s-au convins că o centură prin pădurea Codrişor este o aberaţie. Numărul celor care au votat NU ar fi fost şi mai mare dacă întrebarea nu ar fi fost formulată perfid : „Sunteţi de acord să se construiască, în municipiul Bistriţa, din fonduri europene …” .

Numărul voturilor NU ar fi fost şi mai mare dacă lupta ar fi fost dreaptă, dacă primăria nu ar fi apelat la mijloace necinstite pentru convingerea populaţiei : publicitate pe banii primăriei (scrisoarea primarului trimisă tuturor bistriţenilor în cutie poştală, publicitate în mass-media plătită de primărie, afişaj electoral plătit din bani publici), organizarea de evenimente care să atragă votanţi (Toamna Bistriţeană, Festivalul fanfarelor), sabotarea acţiunilor societăţii civile (Asociaţia BISTRIŢA CIVICĂ a trebuit să schimbe de două ori locaţia unor evenimente datorită presiunii şi intimidării celor ce ne-au dat acceptul de a folosi locaţiile respective, dezbaterea publică iniţiată de alt segment al societăţii civile nu s-a putut desfăşura deoarece sala promisă nu a mai fost pusă la dispoziţie).

Cu siguranţă că ar fi mers mult mai mulţi bistriţeni la vot şi ar fi spus NU dacă primarul municipiului ar fi venit la dezbaterea publică pe care am organizat-o şi la care l-am invitat corespunzător. Invitaţia a fost făcută publică prin mass-media locală dar i-a fost trimisă d-lui primar şi oficial, prin e-mail transmis la adresa aflată în datele de contact de pe website-ul primăriei. Când nu ai contraargumente, fugi de confruntarea cu cei ce îţi contestă unele idei.

Dacă unele partide politice nu ar fi îndemnat la boicot numărul voturilor NU ar fi fost mai multe decât cele cu DA.

Oricum, pentru primar este o lecţie usturătoare, într-un an şi trei luni a pierdut peste 10000 de voturi (63% din cei ce l-au votat anul trecut).

Facem un apel domnului primar să reconsidere proiectul variantei ocolitoare a municipiului Bistriţa, pe un traseu care să răspundă întru-totul legislaţiei în vigoare, un traseu care să asigure descongestionarea reală a traficului prin municipiu, să crească siguranţa circulaţiei rutiere şi să asigure protecţia mediului înconjurător. Facem apel să se respecte Planul Urbanistic Zonal care prevede amenajarea ca spaţiu verde – zonă de agrement malurile râului Bistriţa şi Pădurea Codrişor. Conform Legii mediului (OUG 195/2005, art. 71) unei zone aprobată ca spaţiu verde nu-i mai poate fi diminuată suprafaţa sau strămutată locaţia.

Îl asigurăm că orice proiect benefic pentru Bistriţa va fi susţinut de noi!

Mulţumim presei care, în marea majoritate, a reflectat obiectiv şi a susţinut activitatea noastră!

Asociaţia BISTRIŢA CIVICĂ

Comentarii

01/10/13 02:00
pavel

Sunteti de tot rasu! Se vede de la posta ca sunteti facuti dupa chipul si asemanarea PDL-ului. Ce naiba? V-ati pierdut fde tot simtul realitatii?

01/10/13 15:11
Vizitator

Primarul ignoră o Hotărâre a Consiliului Local și desființează zona de agrement, votată în plenul CL. Pentru centura mult-visată, primarul Crețu încalcă flagrant orice lege și trece cu bocancii peste proiectele anterioare de dezvoltare a zonelor de agrement din oraș.
În 28 ianuarie 2010, în timpul mandatului său, consilierii au votat în unanimitate pentru transformarea Dealului Codrișor în zonă de agrement și au adoptat un PUZ în acest sens. Astfel, zona urma să fie transformată radical și pusă în valoare.
S-a prevăzut amenajarea unor alei pietonale, a unui parc, pistă de biciclete, cișmele, zonă de promenadă, iar în cel mai înalt punct al dealului s-a prevăzut amenajarea unui restaurant, cu vedere spre oraș. Urma amenajarea malurilor râului Bistrița, realizarea de alei pietonale care completa zona de relaxare a Bistriței.
În septembrie 2010, la câteva luni după aprobarea PUZ-ului, Crețu s-a sucit și de-atunci face lobby pentru realizarea unui drum cu două benzi prin mijlocul pădurii.
Crețu, a facut o mica excrocherie astfel ca Pădurea Codrișor rămâne în extravilan. Era condiția obligatorie pentru realizarea centurii

(extras din OG 43/1997 republicată)
Art.37. „Pentru descongestionarea traficului în localităţi, protecţia mediului şi sporirea siguranţei circulaţiei pe reţeaua de drumuri expres şi drumuri naţionale europene se realizează variante ocolitoare, situate în afara intravilanului localităţilor, pe baza studiilor de trafic.”
Art. 47. „Pentru evitarea congestionării traficului în afara localităţilor se interzice amplasarea oricăror construcţii care generează trafic suplimentar la o distanţă mai mică de 50,00 m de marginea îmbrăcămintei asfaltice în cazul autostrăzilor, al drumurilor expres şi al drumurilor naţionale europene, respectiv de 30,00 m pentru celelalte drumuri de interes naţional şi judeţean. Prin construcţii care generează trafic suplimentar se au în vedere unităţi productive, complexe comerciale, depozite angro, unităţi tip show-room, obiective turistice, cartiere rezidenţiale, parcuri industriale, precum şi orice alte obiective şi/sau construcţii asemănătoare în care se desfăşoară activităţi economice.”

03/10/13 11:35
Un cetatean din...

Domnul Chereji, faptul ca lumea in general nu se duce la vot, este nu ca este "PENTRU sau CONTRA " ... ci pentru ca Legea electorala si cea a Referendumului, sunt prost facute si prost interpretate.
Si ABTINEREA este o forma de exprimare la vot. Aceasta categorie, este indiferenta fata de treburile statului, fata de problemele administrative si fata de cele sociale si accepta de regula ceea ce hotarasc... "altii " pentru "ei", adica cei care se prezinta la vot. Asta-i adevarul. Oamenii nu merg fie din prostie si incultura, fie din comoditate ... fie din interesul lui Gica Contra... ( nu fac aluzie la Dvs... , ca v-ati aparat cu inversunare niste interese de grup... ci asa in general ) .
Legile ar trebui facute in asa fel, incat, datorita faptului ca nu i se interzice nimanui sa voteze, dar sunt "pasivi"... sa se ia in considerare procentajul cel mai mare la vot, din cei care au fost si votat si sa nu mai fie conditionat nici un vot de "50%+1"... pentru ca se duc pe apa sambetei o gramada de bani pe aceste alegeri, ca si de s-ar vota de 10 ori... puturosii si indolentii... tot nu s-ar duce la vot . Si atunci stau si ma intreb, de ce nu se modifica aceste legi si de ce tot "cantam in struna" unei "populatii indolente" ... ?
Domnilor, indiferent ca votam PENTRU sau IMPOTRIVA... TREBUIE CETATENESTE SI CIVILIZAT, SA NE EXPRIMAM OPTIUNEA SI SA MERGEM SA VOTAM, ALTFEL, DE UNDE SA STIE EDILII SI CONDUCATORII CE MASURI SA ADOPTE ?!
Dar... ce faci... ? Asta-i Romania "mea, a ta si a noastra"... a tuturor care "stam si traim... ( doar ) aici"... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5