Asociația de Studii Socio-Economice implicată în viața comunității

prof. Alina Rotariu, Asociația de Studii Socio-Economice

Asociația de Studii Socio-Economice este partener în proiectul “Break Down or Break Out” alături de alte instituții europene: coordonator proiect Universitatea din Chester - Marea Britanie, Asociația Fantom - România, Association des Agences de la Democratie Locale – Franța, Fondazione Risorsa Donna – Italia, European Grants International Academy Srls Unipersonale – Italia, Universitatea din Helsinki – Finlanda, Camara Oficial de Comercio e Industria DeSabadell – Spania, The Multi-Disciplinary Center.
Acest proiect este finanțat din fonduri europene, se derulează pe o perioadă de doi ani prin programul Erasmus+, Parteneriate Strategice. Proiectul urmărește să găsească, să demonstreze aplicabilitatea a noi modalitățișistrategii de învățare care pot fi aplicate pentru extragerea din starea în care se află șomeri de lungă durată. În multe regiuni din Europa șomajul pe termen lung, structural și, în special, conjunctural, a condus la tulburări socialeși transformări mentale. Este clar că ne confruntăm cu o situație dramatică în toată uniunea privind șomajul în rândul adulților și lipsa de educație a acestora. În proiectarea acestui parteneriat, am dorit să găsim noi modalități de a aborda aceste probleme multi- inter disciplinar pentru a ajuta șomerii, pentru a le schimba viitorul resetându-le sistemul de valori.
Practic, strategiile șimodalitățilede învățare pentru adulți și responsabilizarea acestor adulți aflați pe muchia prăpastieitrebuie să fie schimbate folosind strategii de învățare extrovertite: învățare prin luarea de măsuri în comunitate, prin crearea unor noi situații și re-gândiri a poziției individului față de societate. Proiectul și parteneriatul reprezintă o abordare orientată spre viitor, prin unirea forțelor din societate, în ceea ce privește combaterea efectelor șomajului cronic privită ca o responsabilitate care aparține comunității, nu doar administrației locale sau persoanelor vizateși familiilor acestora.
Prima întâlnire de proiect a avut loc între 03 – 06 decembrie la Universitatea din Chester, Marea Britanie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5