Asociația sașilor bistrițeni a donat o ambulanţă pentru SVSU Bistrița

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița a primit, ca donație, o ambulanță,  din partea Asociaţiei Saşilor Bistriţeni din Germania şi Austria HOG Bistritz-Nosen. Președintele Asociației sașilor bistrițeni, Hans Franchy, alături de primarul Ovidiu Crețu, viceprimarii Cristian Niculae și Gelu Muthi, șeful ISU BN, col. dr. ing. Constantin Florea, dar și șeful SVSU Bistrița, Irinel Rad, au participat la evenimentul festiv.

„Cu mare plăcere am venit astăzi la Bistriţa pentru predarea autosalvării, maşină specială, donaţie din partea Asociaţiei noastre. Fiul meu este medic uman, are un cabinet şi el a avut ideea. Au vrut să vândă maşina pentru a cumpăra alta, iar el a spus s-o cumpărăm şi s-o donăm oraşului Bistriţa. A fost o idee foarte bună, pe care am preluat-o imediat, am întrebat Bistriţa dacă primeşte donaţia, iar domnul primar a spus că sigur că da. Am început să facem demersurile necesare şi mă bucur că Darius Ilieşiu, din partea Primăriei Bistriţa, a venit în Germania, a preluat maşina şi a adus-o. Sper să fie utilizată spre binele cetăţenilor”, a precizat Hans Franchy, preşedintele Asociaţiei Saşilor Bistriţeni. Potrivit acestuia, valoarea donaţiei se ridică la 10.200 euro.

         Primarul municipiului, Ovidiu Creţu, a remarcat că este încă un gest pe care HOG Bistritz-Nosen îl face pentru Bistriţa. „De opt ani, de când sunt eu primar, au tot avut astfel de gesturi, cu ceasul din turn, clopotele. Pe lângă faptul că se implică în astfel de lucrări, relaţia noastră cu HOG Nosen este una extrem de bună şi pe baza ei am făcut şi două înfrăţiri, cu un oraş din Germania şi unul din Austria. Eu cred că valorificarea potenţialului municipiului Bistriţa înseamnă şi valorificarea disporei, a ceea ce pot ei să facă pentru oraşul lor şi am constata că Asociaţia doreşte să se implice şi să participe la viaţa oraşului, inclusiv prin acest gest”, a declarat Ovidiu Creţu. Primarul a subliniat faptul că această ambulanţă cu dotările pe care le are este binevenită, SVSU având o astfel de autospecială, însă mai veche, care va fi donată, cel mai probabil, unei localităţi din judeţ. Potrivit acestuia, această dotare obligă oarecum municipalitatea să completeze organigrama, pentru că la SVSU nu există un medic. „Nu putem face încă toate serviciile pe care le poate asigura o astfel de maşină, dar vom analiza varianta unei colaborări cu Ambulanţa sau ISU, astfel încât să valorificăm echipamentul. Mulţumesc domnului preşedinte Hans Franchy pe care-l rog să transmită membrilor HOG mulţumirile noastre şi-i aşteptăm să vină la Bistriţa, fără salvare sau altceva, doar să vină să se bucure de ceea ce facem şi noi pentru oraşul nostru”, a concluzionat edilul Bistriţei.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5