Atelier la Parohia ortodoxă Dumbrăveni. 40 de copii au făcut felicitări handmade

Pr. Paroh Drăgan Leon

La parohia ortodoxă ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”- din Dumbrăveni a fost organizat, de către Pr. Paroh Drăgan Leon și doamna preoteasă, sâmbătă, 19 august 2017, începând cu ora 14:00 un Atelier Handmade dedicat copiilor și tinerilor din cadru parohiei. Prin acest atelier de creaţie se doreşte ca tinerii şi copiii să se apropie cât mai mult de Biserică, să se cunoască pe ei înşişi, să înveţe munca în echipă şi să fie comunicativi cu semenii lor, dar mai ales s-a dorit favorizarea dezvoltării grupului parohial de copii şi tineri existent, majoritatea acestora fiind prezenţi în fiecare duminică la Sfânta Liturghie.
În cadrul atelierului 40 de copii și tineri au avut ocazia să realizeze felicitări handmade sub îndrumarea domnișoarei prof. Ecaterina Bercu din Cluj-Napoca care a reușit să ofere explicații pentru toate categoriile de vârstă, punând accent pe ingredientele speciale pentru realizarea acestor creații. Este o activitate care a avut succes, fiecare copil realizând câte 7, 8 felicitări, fiind entuziaști și bucuroși că au ocazia să arate părinților, și nouă tuturor, că din mâini, dar și suflete inocente, pot ieși creații frumoase, Pe copii îi simţim implicaţi, încântaţi şi cel mai important lucru este atunci când în ochii lor se citeşte bucuria
Nu au lipsit momentele de rugăciune de la începutul şi sfârşitul lucrului precum şi cele de la masă, întrucât spre sfârşitul întâlnirii toţi copii au fost serviţi cu bunătăţi, drept răsplată a efortului pe care l-au depus.
Prin această acţiune venim în întâmpinarea copiilor, în această perioadă de vacanţă, cu un atelier de creații handmade, primul atelier fiind de felicitări urmând ca în întâlniriile viitoare să se desfășoare picturi, broșe și multe alte creații prin care încercăm să cultivăm celor mici simţul artistic, iubirea de frumos şi, în acelaşi timp, să le insuflăm dragostea pentru sfinţi şi pentru Biserica noastră.
Ne-am propus să fie o întâlnire pe lună. Acest atelier este adresat copiilor și tinerilor cărora le place lucrul manual, sau mai nou spus handmade. Încercăm ca de fiecare dată să aducem ceva nou, să învățăm lucruri și tehnici noi. Așteptările noastre ca organizatori sunt de a lega prietenii, de a ne simți bine impreună, de a învăța sa facem lucruri noi, de a împartăși experiențe de viață.
Participanții se așteaptă să învețe lucruri noi, lucruri care să le însenineze viața, să învețe cum să folosească lucruri banale pentru a crea ceva nou, de bun gust, frumos, cu un preț mai mic, decât dacă l-ai cumpăra. Copiii au fost încântaţi de ceea ce au realizat, exprimându-şi nerăbdarea cu privire la acţiunile viitoare.
Mulțumim domnișoarei Ecaterina Bercu care i-a îndrumat și le-a arătat copiilor cum să-și descopere latura artistică. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în aceste activități și au adus zâmbet, bucurie și nădejde în sufletele noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5