Atelier Handmade. Minunăţii ieşite din mâinile copiilor din Parohia Ortodoxă Dumbrăveni

Prin intermediul activităților educative copiii valorifică cei mai frumoşi ani ai vieţii, folosind timpul în mod eficient pentru a deveni oameni înţelepţi şi competenţi, buni şi paşnici, harnici şi darnici. Biserica noastră prin infrastructura de care dispune, oferă tinerilor spaţiul necesar şi posibilitatea de a-şi dezvolta capacitatea de participare activă și asumată într-un proces creator, cu o finalitate bine determinată de formare a personalităţii lor. Parohia ortodoxă ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Dumbrăveni a conștientizat nevoia responsabilizării generației tinere, fapt pentru care a avut loc o activitate frumoasă. Copiii din parohia noastră s-au revăzut sâmbătă, 3 martie 2018 pentru a patra oară în cadrul atelierului handmade. În luna mărţişorului, tinerii din Dumbrăveni s-au adunat la biserica parohială pentru a crea simboluri ale primăverii şi renaşterii.
Pentru această ediție s-a dorit ca activitate educativ-recreativă, un atelier de mărțișoare. Cei care i-au îndrumat în tainele acestor decorațiuni a fost Pr. Paroh Leon Drăgan și doamna preoteasă. Activitatea a început la ora 14:00 și s-a adresat tinerilor și copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 26 de ani. Rugăciunile de la începutul lucrului și de mulțumire pentru succesul lucrărilor înălțate de către organizatori, copii și invitați deopotrivă au fost urmate de vernisajul expoziției lucrărilor realizate de copii în cadrul atelierului de creație. Asrfel 30 de copii au petrecut câteva ore într-un cadru vesel distractiv si creativ. Din mâinile lor dibace, au ieşit tot felul de lucruşoare, care mai de care mai gingaşe şi mai deosebite, numai bune de dăruit familiei și prietenilor.
Astfel s-au realizat mărțișoare din paste făinoase pictate, mărțișoare realizate din fondant, mărțișoare din lut polimeric Fimo, martisoare 3D tip floare din hârtie si carton (combinate) și din hârtie creponată. De asemenea copilașii au creat mărțișoare fermecate învâțând cum să transforme o formă simplă de lut și fetru într-un mărțișor spectaculos. I-au schimbat forma, dupa preferința fiecărui copil, făcând flori, pandantive, broșe, animăluțe sau construind numele lor. Mărțișorul obținut l-au pictat sau împodobit cu paiete stralucitoare, panglici colorate, sclipici, mărgele și multă, multă imaginație. Alte tipuri de mărțișoare au fost realizate în tehnica string art, adică tehnica aței dar și din pompoane și plastelină. În timpul întâlnirii toți copiii au fost serviţi cu bunătăţi, drept răsplată a efortului pe care l-au depus. Pe lângă lucrarea artistico-creativă s-au intonat cântece, poezii și s-au purtat discuții pe diferite teme de actualitate, încercând să se găsească și răspunsuri concrete. Copiii au fost încântaţi de ceea ce au realizat, exprimându-şi nerăbdarea cu privire la acţiunile viitoare.
„Copiii sunt foarte încântați să descopere ce lucruri minunate pot realiza cu ajutorul mânuțelor și a unei fâșii de hârtie. Mărțișoarele realizate de ei sunt dintre cele mai diverse, fiind realizate aproximativ 180 de mărțișoare, fiecare copil realizând câte 7, 8 mărțișoare: pornind de la modele clasice de primăvară – ghiocei, floricele, buburuze, până la animăluțe – pui, broscuțe, fluturași, sau personaje de desene animate îndrăgite de copii. În același timp, am căutat să imprimăm un caracter duhovnicesc acestui atelier de creație atât prin rugăciunile rostite și cântate împreună cu copiii. Prin activităţile desfăşurate s-a dorit favorizarea dezvoltării grupului parohial de copii şi tineri existent, majoritatea acestora fiind prezenţi în fiecare duminică la Sfânta Liturghie. Mulțumim turor celor care s-au implicat în aceste activități și au adus zâmbet, bucurie și nădejde în sufletele noastre.” Pr. Leon Drăgan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5