Atelier sorescian la Clubul Copiilor Năsăud

            Elevi de la Palatul Copiilor Bistrița, cercul de creație literară și italiană creativă, însoțiți de profesorii Ionela-Silvia Nușfelean și Ioan-Sabin Mureșan, au fost prinși, recent, într-o întâlnire lirică derulată la Clubul Copiilor Năsăud, cercul literar, coordonat de profesoara Maria Rus, având ca subiect poemele autorului Marin Sorescu, născut la final de februarie.

            Gazdele evenimentului, elevi din grupa de actorie, au prezentat minunate momente – o mică piesă de teatru, un recital, în română și spaniolă, dar și o coregrafie de efect. Oaspeții au propus o anchetă creativă, interpretând, în română și italiană, poeme sugestive ale scriitorul serbat, traduse în italiană de Geo Vasile.

            Am rămas cu o impresie foarte frumoasă, mai ales că doamna director de la Clubul Copiilor Năsăud, profesoara Dorina Buia, s-a integrat în activitate, lecturând un poem sorescian. La eveniment au participat și apropiați ai elevilor implicați.

            Sperăm să mai avem asemenea ocazii, deoarece cu toții am rămas cu mai multe cunoștințe despre viața și activitatea poetului Marin Sorescu, cu descoperirea cercurilor ofertante ale Clubului și cu un plus de emoție pozitivă.

 

Valentina Oana Beudean, clasa a VII-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]