Atenție la misteriosul simbol ,,Z” al agresiunii ruse în Ucraina!

,,Vai, săracilor de voi,

 Cum v-oi trimite-un război”

  (Colind)

              În dimineața zilei de 24 februarie, când hoardele de blindate rusești năvăleau asupra Ucrainei dinspre Belarus și Crimeea, s-a observat că acestea aveau vopsit un uriaș semn ,,Z”. S-a spus de către oficialitățile rusești că este un ,,semn distinctiv”,  adică deosebitor, față de cele inamice.  Europenii, cei care folosesc alfabetul latin, au dat și ei o interpretare, hibridându-l cu limba rusă și spunând că ar veni, pe limba lui Stalin, ,,Za Pabeda”(Pentru victorie).

              În termeni militari, această literă semnifică o dată fixă,  pentru începerea unei operațiuni militare. Armata Statelor Unite a folosit această literă ca un fel de codificare   pentru a desemna, în 1918, pe frontul din Franța, asaltul de la  Saint Michele, care era fixat pentru ziua Z(Day-Z), ora H., iar în 6 iunie 1944, pentru narea debarcare din Normandia. Deci rar.

              E nevoie însă a lămuri un lucru: în limba rusă nu există  litera ,,Z” din alfabetul latin. Ei scriu cu alfabetul chirilic. Deci nu există. La ruși, litera Z se scrie ca cifra ,,3”-la noi, deci ,,3a” =Pentru.

              Masa covârșitoare a rușilor nu are habar de înțelesul care i-l dau unii europeni sau lideri militari școliți. Priviți acest semn dinspre Siberia, Moscova, Donbas, și veți vedea că el este mai mult o jumătate de zvastică, dar întoarsă. Cine consultă Wikipedia spre a vdea simbolurile naziste, va  confirma că două astfel de litere ,Z” întoarse,  alcătuiesc exact zvastica nazistă.

              De altfel, câțiva sportivi ruși, în străinătate, chiar au făcut salutul nazist ,,Heil...” în mod sfidător, așa cum a relaltat mass_media; confirmand acest înțeles  intenționat malefic.

              (Îmi aduc aminte de un film sârbesc, in care erau doi prieteni. Când a venit fascismul ustașilor, unul din ei a devenit aderent, dar celălalt nu voia. Într-o zi, când s-au întâlnit, amicul al doilea a ridicat și el mâna dreaptă sus în semn de salut.

              -Mladko! Te-ai făcut și tu fascist? întrebă Pancici vesel.

              -Nu, Doamne ferește! Am vrut numai să-ți arăt că atât de sus sare câinele meu când mă vede venind de la serviciu.)

              Au știut sau n-au știut cei care au implementat semnul ,,Z” în forțele armate ale Rusiei? Dacă au știut, atunci a fost un semnal pentru teroare,  ucidere, moarte. Dacă n-au știut (ceea ce n-aș crede), atunci ar trebui să vadă cât de aproape sunt de  ideologia hitleristă ei înșiși, cât de mult se identifică prin simbolistică și felul cum se comportă în Ucraina cu nazismul, despre care au declarat cu cinism că vor ,,să .scape”...Ucraina.

              Oricum, să faci pe semievreul Zelenski nazist, ca și pe alți conducători ai Kievului, denotă fie tembelism, fie ignoranță, dar mai curand amandouă. Au și ucraineenii extrema lor dreaptă, că așa e în ,,fotbalul politic” de pretutindeni, dar a perora asemenea enormități, denotă pe drept suspiciuni de folie.

              Din loialitate pentru  Putin, rușii au preluat masiv acest  malefic ,,Z”, făcând din trupuri umane litera cu pricina pe stadioane și aiurea, trăgând brazde cu ,,Z” în retragerea  grăbită din fața Kiivului (cum ne sfătuiesc ucrinenii să pronunțăm capitala lor) etc. Îndemnul personal al lui Putin spre violență și  distrugerea fățișă a țării vecine este binecunoscut pretutindeni, încât  se spune că în conducătorul lor se oglindește însăși firea barbaro-asiatică a rușilor. Avea dreptate Volodimir Zelenski să spună că ,,Armata Rusiei e cea mai inumană și mai barbară armată din lume”.

                                                       x

              Dacă pe taurii din arenele Spaniei îi înfurie culoarea roșie, pe  habotnicii politici de rănd, ruși, i-a apucat o năbădăioasă și halucinantă ură împotriva culorii galbene, oriunde o văd, fiindcă este o componentă (alături de albastru) în steagul național al ucrainenilor. Astfel, un stadion din Siberia a suferit distrugeri totale ale scaunelor galbene din galerii...Un cetățean oarecare și-a nenorocit pantofii care purtau și ei o astfel de culoare, ce o asocia cu drapelul ucrainean și alte fapte de ,,rusească vitejie”. 

              Cu așa ură, mă mir cum rezistă când merg să folosească toaletele, cum duc galbenele probe la analize medicale, văzând ce culoare produc ei înșiși.

               Îmi aduc aminte că, în copilărie și în tinerețea mea, auzisem de multe ori pe  părinții și bunicii noștri zicând cu un fel de teamă: ,,Ferească Dumnezeu de mintea slabă!”  Căci atunci când Dumnezeu vrea să ne pedepsească din pricina prea multor păcate, ne ia mintea cea bună, adică depărtează Duhul cel Sfânt de la noi sau de la popoare întregi. Ne credem înțelepți și nu știm că am înnebunit sau chiar am murit deja, deși umbăm încă prin lume (cum se exprima Dante Aligheri, idee reluată de părintele Necula deunăzi, despre Putin.)

               (Iubite cititoare și cititori, fiți siguri că în pofida tuturor ororilor de azi, Rusia va pierde în mod cert războiul în care a intrat extrem de necugetat. Părerea că poți câștiga ușor un război e cea mai periculoasă capcană militară posibilă.

              Dacă puterea uriașă (inclusiv nucleară) a URSS-ului -cu 350 milioane de locuitori n-a putut răzbi în primitivul Afganistan, Rusia de azi, cu numai 150 milioane locuitori, nu va putea înfrânge Ucraina – 45 miloane locuitori și a treia putere armată din Europa, ajutată cu armament de 30 de state mari și puternice, inclusiv nucleare. Iar forțele ucrainene sunt dârze, dar...au fost instruite  opt ani de NATO, începând cu anul 2014 al anexării Crimeei. Numai naivii cred că e destul ,,patriotismul” pentru a birui în războaie.)

              M-am plimbat deunăzi printre merii, piersicii și perii înfloriți dumnezeiește în grădină și cu tristețe m-am întrebat ce fel de păcate grele au putut atrage asupra bieților ucraineni o asemenea  năpastă...(Părintele Moldovan Florin, care păstorește  cu râvnă strada Ghinzii, zice că paradele gay și asuprirea naționalităților.) Și ce păcate grozave a săvârșit neamul rușilor încât să ajungă să-și piardă mintea bună și să aprobe crime și distrugeri înfiorătoare împotriva fraților lor întru credință?  Și n-am aflat răspuns bun nici la una, nici la alta.

              Cum să uiți milioanele de pribegi, de mame înlăcrimate, de eroismul soldaților din Mariupol, de orașele frumoase ajunse în ruină? Singura mângâiere e că Dumnezeu le știe toate cele ce ne cutremură în  aceste furtunatice vremuri

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5