Staţi numai acasă!

Atenţie! Primele spitale din judeţ care vor prelua pacienţi infectaţi cu Covid -19 sunt cele din Năsăud şi Beclean! Apoi, Spitalul Judeţean!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, anunţă că Ministerul Sănătăţii a decis ca primele spitale care se vor ocupa de îngrijjirea pacienţilor infectaţi c Covid-19 să fie cele din Năsăud, Beclean şi apoi Bistriţa. 

 

"Pentru CORECTA INFORMARE a tuturor cetățenilor jud. Bistrița-Năsăud
Odată cu instituirea stării de urgenţă, din data de 16 martie a.c., toate măsurile de la nivel judeţean sunt dispuse se către Ministerul Sănătăţii.

 Astfel, MINISTERUL SĂNĂTĂȚII este cel care A DECIS, ca la nivelul județului nostru, spitalele care se vor ocupa de îngrijirea pacienților infectați cu #CoVid19 să fie:
 În prima fază, Spitalul Orășenesc “Dr. George Trifon”, Năsăud și Spitalul Orășenesc BecleanApoi, Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Repet, este o decizie ce aparține în exclusivitate Ministerului Sănătății, fiind într-o stare de excepție, în Stare de Urgență!

Țin să precizez că Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a pregătit din timp pentru gestionarea pandemiei de #coronavirus și o să fim alături de toți oamenii care vor trece prin această grea încercare, îmediat cum ni se va permite acest lucru",a transmis preşedintele CJ BN.

Potrivit acestuia, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pe lângă faptul că a achiziționat echipamente, a realizat și un „Plan de organizare și acțiune”, cu circuite separate, bine pus la punct, pentru o bună îngrijire a tuturor pacienților.

Astfel, Secția de Oncologie de pe str. Alba Iulia se mută la Spitalul TBC de pe str. Ghinzii, urmând ca Spitalul de Boli Infecțioase, să fie disponibil exclusiv pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, formele ușoare.
La Spitalul Județean de Urgență Bistrița se va realiza o intrare separată, prin spatele spitalului, pentru pacienții cu CoVid-19, iar pentru cazurile severe, am pregătit Secția de Terapie Intensivă, care este complet utilată și va fi izolată.
Terapia Intensivă se va muta în cele 5 saloane modernizate în ultimii ani, 2 la Cardiologie și 3 la Neurologie, unde sunt echipamente pentru oxigen și tot ceea ce este necesar pentru buna funcționare.

"În concluzie, atunci când Ministerul Sănătății va decide că Spitalul Județean trebuie să intervină, suntem pregătiți să facem acest lucru. Ne așteaptă o perioadă dificilă, dar suntem alături și vom sprijini cu tot ce putem Spitalele care intră în prima linie, la decizia Ministerului Sănătății, respectiv Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon Năsăud și Spitalul Orășenesc Beclean", a explicat Radu Moldovan.

 

Comentarii

27/03/20 13:25
Vizitator

Nu-i timp de bâlbâieli. N-ai cum să tratezi pacienții cu Covid-19 din judetul Bistrița-Năsăud în spitalele din Năsăud și Beclean care nu au sectii de terapie intensivă. Pe de alta parte nici propunerea prefectului Stelian Dolha ca bolnavii cu Covid-19 să fie tratați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgențăde pe strada Alba Iulia nu e realistă, având in vedere că nici aici nu există un compartiment cu dotări pentru terapie intensivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5