AŢI ÎNTRECUT MĂSURA, DOMNULE MĂGERUŞEAN!

„...episcopul ortodox-n.n.Miron Cristea-alături de alţi ierarhi ortodocşi transilvăneni au defăimat ostaşii români care au eliberat Ardealul şi au preamărit pe cotropitorii austro-ungari. La bătrâneţe şi-a declarat ura faţă de catolici pe care a nutrit-o toată viaţa. Eu am crezut că ar fi putut avea o licărire de patriotism faţă de măreţul eveniment la care a participat, dar după cum se vede m-am înşelat. Aşa se întâmplă când ai încredere în ortodocşi.” Aceste cuvinte aparţin domnului Ioan Măgeruşean. Scrie fără pic de jenă minciuni şi inepţii. Îl ştiam pe domnul Măgeruşean un vajnic activist de propagandă zgomotoasă greco-catolică, dar să te cobori la un aşa nivel de obrăznicie, minciună şi dezinformare, mi se pare prea de tot. N-aţi învăţat absolut nimic, domnule M. De la articolele de bun simţ şi obiective ale doamnei dr. dr. Ana Tătaru, care îndemna la bună înţelegere, la relaxare şi întinsul mâinii între puţinii greco-catolici care sunt în ţara noastră sub 1% şi covârşitoarea majoritate ortodoxă, 87%! Ura dv. contra ortodoxismului românesc pare viscerală şi cred, la o analiză mai atentă, că discernământul dv. este alterat. Cum putea, domnule M. ca întâistătătorul ortodocşilor transilvăneni, episcopul Miron Cristea, devenit ulterior primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, şi alţi ierarhi ortodocşi, după cum spuneţi cu o proletară indignare, „să defăimeze ostaşii români care au eliberat Ardealul şi au preamărit pe cotropitorii austro-ungari?”Cum puteţi ieşi în spaţiul public cu asemenea deşănţate anomalii? Continuaţi să vărsaţi îndemnuri propagandistice la ură, neânţelegere, dezbinare, în numele cui şi pentru ce? Că ciolanele doamnei Tereza nu le mai prindeţi! Adică ierarhii ortodocşi au defăimat pe eroii neamului care au eliberat Ardealul şi au preamărit pe cotropitorii austro-ungari, şi doar ei, greco-catolicii i-au primit cu flori pe eliberatori şi i-au pus la zid pe cotropitori, ortodocşii trădători, iar ei, greco-catolicii, martirii neamului!
Zău domnule M. Sunteţi jalnic! Şi încă ceva, lăsaţi-l pe părintele Nicolae Feier în pace, dânsul este un cărturar, adică exact opusul dv. „În plasa unui adevăr răstălmcit” scris de Ioan Măgeruşean şi publicat în „Răsunetul” din 8 martie 2012 este cel mai penibil articol apărut în ziarul nostru şi arată la ce nivel de minciună se poate coborî!

Comentarii

21/03/12 23:07
Anticomunistul

Domnul Magerusan are perfecta dreptate!
Deoarece Miron Cristea a tradat cauza romaneasca in 1916, nu a avut voie sa citeasca Proclamatia de la Alba Iulia. Aceasta a fost citita de episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, Miron Cristea fiind total compromis pentru ca a colabortat in modul cel mai las si oportunist cu autoritatile austro-ungare!
Cat despre "carturarul " Feher, el a sfintit mai nou un sediu de partid (Noua Dreapta) in care se alfla si insemnele Garzii de Fier, adica insigna acelora care l-au ucis miseleste pe Nicolae Iorga!!!
Apropo de Feher, ce relatie a avut cu politia politica comunista, adica Securitatea? A fost doar informator, sau securist plin?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5