Au început lucrările de amenajare a Centrului de zi pentru persoane vârstnice de pe str. Octavian Goga! Punct termic reabilitat cu fonduri europene

Administraţia municipală a demarat o nou proiect de investiţii, cu finanţare din fonduri europene, un Centrul de zi pentru persoane vârstnice, prin reabilitarea și modernizarea unui imobil (fost punct termic) din str. Octavian Goga, lângă Școala Generală Nr. 1.

„Valoarea proiectului este de aproape 3 milioane lei și este dezvoltat pe o suprafată de 840 mp, iar perioada de finalizare a lucrărilor este de 14 luni. Aici se vor desfășura activități recreative, activități de informare cu privire la drepturile persoanelor vârstnice prevăzute de actele normative în vigoare, se vor organiza excursii, vizite și activități cultural-artistice. În prezent, în municipiul Bistrița, nu există un astfel de centru pentru persoanele vârstnice”, precizează viceprimarul Cristian Niculae.

Amplasarea centrului în această zonă este strategică, având în vedere că se va afla în imediata vecinătate a traseului „Linia Verde” – linie de transport public care traversează tot orașul cu primele autobuze electrice din Bistrița pusă la dispoziția cetățenilor în mod gratuit de către municipalitate.

„Consider că este datoria noastră să avem grijă de bunicii Bistriței, să le oferim mijloace moderne și atractive de petrecerea timpului liber să creștem calitatea vieții în orașul nostru. Vă voi informa constant cu privire la evoluția acestui proiect, așa cum v-am obișnuit și până acum cu alte proiecte gestionate de Primăria Bistrița”, menţionează viceprimarul municipiului, Cristian Niculae.

 

 

Comentarii

19/06/19 13:41
vizitator

Transformarea punctului termic de pe strada Octavian Goga într-un centru de zi pentru pensionari, este o necesitate. Inafară de faptul că locatia se va afla în imediata vecinătate a traseului „Linia Verde” de transport public, ea se invecinează si cu parcul de lângă Big unde se adună zilnic o multime de oameni care joacă șah și cărți si care, dupa finalizarea lucrarilor la centrul de zi, nu vor mai fi obligati își facă nevoile acasă, asa cum ironic le sugera primarul Cretu.
Vezi: https://www.timponline.ro/cretu-cei-care-joaca-sah-si-carti-in-parcul-de...

19/06/19 14:41
just

Cine scrie un articol-analiză --cu tema : Ce se întâmplă cu ,,distrbuţia apei în COMUNA CETATE-BN"?-o analiză competentă fără răbufniri locale sau răspunsuri în doi per??

27/06/19 12:24
cititor

Da sper ca nu la niste preturi precum la Bargau , unde este un tarif de 33 treizecisi trei de milioane de lei vechi / caciula de batran internat ... sau laq Cusma cu 20 de milioane de lei... per caciula... fara sa se gandeasca nimeni ca actualii internazti acolo, toti au niste pensii in jur de 4-9 milioane de lei vechi si diferentza va trebui s-o suporte apartinatorii acestora .
Nu intelegen de ce Statul nu interive sa stopeze evolutia acestor preturi incontrolabile, unde pe seama bolnavilor si batranilor, unii au gasit un mijloc de castig si imbuibare !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5