Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe str. O. Goga, un proiect european, din drag pentru seniorii comunităţii bistriţene

Primăria municipiului Bistrița a finalizat investiția finanțată în cadrul proiectului „Centru de zi pentru persoane vârstnice – Reabilitare și modernizare imobil din strada Octavian Goga”, fiind organizată o conferința de presă în cadrul căreia au fost  prezentate proiectul și rezultatele acestuia, precum și centrul și funcțiunile pe care acesta le va oferi după finalizarea procedurii de licențiere care va fi demarată în perioada imediat următoare.  

La eveniment au participat Liliana Coceşiu – director executiv în cadrul Primăriei Bistriţa, Radu Dreptate – director al Direcţiei de Servicii Sociale, subprefectul Decsei Atilla, directorul executiv Ani Bob de la AJPIS B-N, reprezentanţi ai DGASPC B-N, ai Primăriei Năsăud, Primăriei Beclean, dar şi echipa de implementare a proiectului. Nu în ultimul rând, au fost invitaţi  reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Pensionarilor şi al Persoanelor Vârstnice din Bistriţa-Năsăud, for prezidat de ec. Gheorghe Sabău.

         „Suntem la final de proiect, un proiect nou pentru Bistriţa, cu un serviciu social nou pe care urmează să-l realizăm. Proiectul a presupus realizarea unui imobil care să aibă o capacitate de 56 locuri, cu săli de consiliere psihologică, jocuri etc., acele servicii care sunt necesare grupului ţintă, în fapt persoane peste 65 de ani, cu situaţii de risc, fără familie, rămaşi singuri, cu venituri reduse sa u cu alte tipuri de riscuri care duc la marginalizare socială. Avem părinţi, avem bunici, unii sunt singuri, au nevoie de ajutorul nostru şi atunci când nu-l putem oferi în familie este foarte bine să-l poată oferi oraşul prin acest tip de servicii pe care urmează să le acredităm”, a declarat directorul executiv Liliana Coceşiu.

         „Avem cămin pentru persoane vârstnice, avem îngrijiri la domiciliu, prin acest proiect european reuşim să demarăm activitatea acestui centru de zi care să prevină marginalizarea socială şi să menţină capacitatea de funcţionare socială a vârstnicului până la o vârstă cât mai înaintată”, a explicat Directorul executiv Radu Dreptate .

Urmare a implementării proiectului va crește calitatea vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice care, în termen de 5 ani de la finalizarea proiectului, vor apela și beneficia de serviciile oferite în cadrul Centrului de zi și care includ: activități pentru prevenirea marginalizării sociale și sprijinirea pentru integrare /reintegrarea socială, servicii de consiliere, informare socială și îndrumare socio-administrativă, programe de recuperare/reabilitare funcțională.

Proiectul este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritara 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate si sociale,

Valoarea totală a proiectului este de 2.999.184,31 lei astfel: valoarea eligibilă nerambursabilă este de 2.201.138,24 lei din care 1.909.150,54 lei reprezintă contribuția FEDR; contribuția proprie este de 44.921,21 lei, iar valoarea neeligibilă de 753.124,86 lei.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5