Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe str. Octavian Goga, recepţionat!

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a participat, alături de specialişti din administraţiia locală, la recepția lucrărilor de la Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga, investiție pe fonduri europene care a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a investiției este de 2,9 milioane lei, din care 2,2 milioane fonduri europene.

"Activitățile pe care le propune Centrul de zi pentru persoane vârstnice: să informeze cu privire la drepturile prevăzute de actele normative în vigoare, să organizeze excursii, vizite, jocuri de societate, activități cultural-artistice, să ofere suport social în caz de îmbolnăvire, să-i ajute pe beneficiari în rezolvarea unor probleme administrative, să desfășoare activități practice, consiliere psihologică, socio-terapie, precum și kinetoterapie și asigurarea asistenței medicale primare.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă prevenirea automarginalizarii și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, în vederea creșterii interacțiunii sociale și, implicit, a calității vieții pentru grupul țintă. Activitățile vor avea loc atât în interiorul centrului, cât și în exteriorul lui, cu accent pe relațiile de comunicare interpersonale.
Capacitatea totală a centrului este de 56 locuri, urmărindu-se creșterea calității vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice, prin asigurarea accesului la servcii sociale specifice centrului de zi, în termen de 5 ani de la finalizarea proiectului", explică edilul municipiului Bistriţa.

Comentarii

24/09/21 17:04
Luca

Finalizarea Lucrărilor la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice are un dublu avantaj. Inafară de scopul pentru care a fost creat, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice se invecinează si cu parcul de lângă Big unde in vremurile bune se adună zilnic o multime de oameni care joacă șah și cărți si care, dupa finalizarea lucrarilor la centrul de zi, nu vor mai fi obligati își facă nevoile acasă, asa cum ironic le sugera fostul primar Ovidiu Cretu: https://www.timponline.ro/cretu-cei-care-joaca-sah-si-carti-in-parcul-de

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5