Averile aleşilor locali: Om bogat, om sărac în Consiliul Judeţean

Oameni de afaceri, slujbaşi ai statului, directori sau medici. Cu averi considerabile sau modeste, cu maşini de lux, terenuri valoroase, case de vacanţă sau obişnuite apartamente la bloc primite încă de pe vremea răposatului. Unii dintre ei politicieni de cursa lunga, alţii de-abia sosiţi în atât de frământata lume a politicii locale. Toţi cu un numitor comun sau cel puţin aşa lasă să se înţeleagă menirea lor în Consiliul Judeţean, aceea de a servi interesele comunităţii. După ce, ieri, v-am prezentat numele consilierilor judeţeni care nu au catadicsit să-şi actualizeze declaraţiile de avere, azi facem un clasament al agoniselilor aleşilor judeţeni, prezentându-vă cel mai bogat şi cel mai sărac consilier judeţean.

Cel mai bogat consilier judeţean din rândul democrat-liberalilor este Ioan Sighiartău, un prosper om de afaceri. Conform declaraţiei de avere, Ioan Sighiartău deţine o casă, un apartament şi un spaţiu comercial de producţie. Sighiartău are un depozit bancar de 200.000 lei şi mai obţine venituri din chirii, de aproape 40.000 de euro, dintre care 3000 de euro, lunar, din închirierea spaţiului comercial deţinut. La capitolul Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, Ioan Sighiartău a menţionat: 395.200 lei acordaţi în nume personal SC Comautosport SA şi 3.420.000 lei SC IFN Comautosport SA. Anul trecut, vicepreşedintele PD-L Ioan Sighiartău a obţinut venituri de 70.000 de lei din salariile de admnistrator la cele două firme menţionate mai sus, 36.000 de lei din chirii şi peste 3.000.000 lei din cele 1.100 de acţiuni pe care le deţine la cele două firme.

Cel mai sărac consilier judeţean este tot un democrat-liberal, Vasile Şomlea, numit recent Direcţiei Judeţene de Culte, Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional. Spre deosebire de colegii săi, Şomlea deţine un apartament achiziţionat în 1992 şi două maşini, un Opel, cumpărat în 1985 şi un Renault, achiziţionat în leasin, în cursul anului trecut. La capitolul datorii, a menţionat două credite, ambele contractate în 2007, unul în lei-35.000 lei la BRD şi altul în euro-BancPost-10.000 euro.

Venituri în 2008: 9.026 lei, inspector de specialitate la Primăria Bistriţa, 2.152 lei, consilier judeţean, plus 29.996 lei, salariul soţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5