Consilierii năsăudeni şi averile lor

Membrii Consiliului Local al oraşului Năsăud şi-au făcut publică averea, postând-o pe site-ul Primăriei Năsăud încă din luna februarie. Majoritatea din cei 17 duc o viaţă modestă, având venituri din salarii, pensii sau din câte o afacere. Dar, iată cum se prezintă declaraţiile lor de avere, cap de listă punându-l pe edilul şef, primarul oraşului, ing. Dumitru Mureşan, a cărui avere nu este nici pe departe mai presus de a altora: un teren în suprafaţă de 486 mp, în coproprietate, dobândit ca moştenire; un apartament în Năsăud cu titlul de cumpărare; un apartament în Cluj-Napoca tot cu titlu de cumpărare prin credit ipotecar; un apartament în oraşul Târgu Mureş (moştenire); două autoturisme, iar venitul anual obţinut din salariu, pe 2009, ridicându-se la valoarea de 35.693 lei. Viceprimarul, consilier local, sing. Ovidiu Maghiar deţine două autoturisme şi un venit anual din salariu 28.796 lei. Le urmează consilierii: ing. Viorel Vasile Naşcu (PNL), care deţine 4 terenuri în Năsăud, unul în satul Tărpiu (în coproprietate), două case în Năsăud; un apartament în Cluj-Napoca; o casă de vacanţă în Colibiţa; un venit anual din dividende, care se ridică la valoarea de 300.000 lei şi salariul de director la societatea pe care o patronează (SC Axa-NC Comexin SRL) în sumă de 10.000 lei pe an. Ing. Petru Mihai Drăgan (PNL) – şef Formaţie Năsăud în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cu un venit anual de 18.000 lei; înv. Vasile Pavelea, fost viceprimar în mandatul trecut (PNL), deţine în proprietate cinci terenuri, o casă, o anexă gospodărească pe o exploataţie agricolă, active financiare la mai multe societăţi şi la Banca Raiffeisen; un ultim venit anual, de 10.284 lei (fost cadru didactic la Grupul Şcolar Economic).

Urmează consilierii PD-L-ului, a căror avere nu diferă prea mult de a celorlalţi: prof. Romulus Berceni deţine un teren de 2 hectare în Chiochiş (moştenire); locuinţa de domiciliu în oraşul Năsăud; 13.600 lei venit anual asigurat de pensia de dascăl. Macedon Iepure (reprezentantul cartierului Luşca) deţine 3 terenuri în suprafaţă de peste 3 hectare (unul moştenire şi unul retrocedat), clădirea de domiciliu; o pensie de 10.200 lei anual, plus 3.962 lei venit anual de la CL; sing. Cornel Cifor – două terenuri de câte 6 ari, deţinute în coproprietate şi obţinute prin donaţie, un autoturisme, locuinţa de domiciliu, un venit anual de pensionar de 16.641 lei; prof. Adriana Moldovan – locuinţa de domiciliu, o casă de vacanţă pe Valea Podului din extravilanul Năsăudului, deţinute în coproprietate, un autoturism şi un venit anual din salariul de profesor la G.Ş. Silvic de 25.422 lei; Ioan Pop (reprezentantul cartierului Liviu Rebreanu) – locuinţa de domiciliu, două terenuri agricole de peste 2 hectare, un teren forestier de 0,7 ha; sing. Marius Marica – patron al unei firme de prelucrare a maselor plastice, o casă de locuit, un teren deţinut în coproprietate, un venit anual încasat de 25.000 lei; Zachei Filip – un apartament în Năsăud şi un venit anual de 3.000 lei în calitate de administrator al unei firme; ec. Doru Chiriac – un teren deţinut în Nimigea de Jos, două automobile, un apartament în Năsăud şi un venit anual de 7.200 lei. Urmează consilierii din PSD: ing. Dan Petru Moldovan – director coordonator al DMPS – un apartament în Bistriţa, o casă de vacanţă la Fiad (în coproprietate), un venit anual încasat de 17.527 lei; prof. Mărioara Secheli – o casă, un autoturism, un venit anual din salariul de dascăl la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” de 44.590 lei; sing. Ioan Moldovan – doar 19.400 lei venit anual încasat din consultanţa de construcţii; Valer Ilovan (reprezentantul cartierului Liviu Rebreanu) – 12.000 lei venit anual încasat din funcţia de muzeograf la Casa Memorială Liviu Rebreanu; Vasile Berci – un venit de 5360 lei din pensia anuală, 3.900 lei pentru mandatul de consilier local.

Aşadar, conform declaraţiilor de avere, aleşii locali năsăudeni sunt nişte oameni normali, nu prea înstăriţi, deţinând majoritatea dintre ei doar casa de locuit şi puţin teren sau autoturismele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5