Din declaraţiile de avere adunate…

Soţia lui Liviu Rusu aduce grosul banilor în casă

Se pare că nu mai este foarte rentabil să fii implicat în activitatea administrativă a judeţului, pentru că nu mai ai timp şi de afaceri. Preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, este unul dintre cei care trăieşte de pe urma veniturilor soţiei sale, Georgeta Rusu.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Consiliului Judeţean şi datată din 10 iunie, preşedintele CJ a primit pentru anul trecut un salariu de 46.543 lei. Între timp, soţia sa a câştigat peste 88.000 lei, drept salariu de la SC Montana Izlaz (unde Liviu Rusu este asociat), venituri din investiţii şi venituri din activităţi agricole. Anul trecut, şeful Consiliului Judeţean nu şi-a mai sporit averea, rămânând cu cele două case din Sângeorz-Băi şi Ragla, cu două apartamente – la Bistriţa şi Bucureşti – şi cu două maşini.

Vicepreşedintele Luca Iancu a câştigat anul trecut cu doar 1.000 lei mai puţin decât Liviu Rusu, bugetul familiei fiind completat de cei 25-800 lei câştigaţi de soţia sa, arhitectul Ileana Luca. Totuşi, vicepreşedintele CJ a agonisit de-a lungul vieţii patru terenuri, trei apartamente, o casă şi o cabană, dar şi tablouri semnate de Lupşe, Duca şi Popa’s în valoare de 25.000 euro. În că de acum 4 ani, Luca Iancu şi-a cumpărat acţiuni de 300.000 lei la BT Security Cluj-Napoca.

Cel mai necăjit dintre membrii executivului CJ este ex-liberalul Mihai Bumbu. El nu deţine nici terenuri, nici case, nici conturi, ba mai are şi un împrumut de 20.000 euro. Anul trecut, Bumbu a primit pentru funcţia sa o indemnizaţie de 43.300 lei. Vicepreşedintele CJ este asociat la SC Eurocon RO SRL, având 98% din părţile sociale, el împrumutând firma cu 10.000 euro.

Cele mai mari venituri declarate – medicul Andrei Suciu

Cel mai mare venit declarat oficial de către un consilier judeţean este cel obţinut de medicul Andrei Suciu (PSD) din Lechinţa. În 2010, acesta a „furnizat” servicii medicale în valoare de 100.000 lei, o sumă similară fiind încasată şi de soţia sa, tot medic de familie. Pe locul doi în top câştiguri este avocatul Monica Săsărman, care a pledat în instanţe pentru 93.700 lei.

Venituri substanţiale a avut şi Emil Miclea (PD-L), care deţine firma de panificaţie Pan Aroma. Democrat-liberalul a primit ca dividende suma de 51.515 lei, veniturile sale fiind completate şi de pensia de 11.400 lei. La o altă firmă de panificaţie – Ceracom Prod – este asociat democrat-liberalul Alin Cristea. Se pare că vânzările nu au mers aşa de bine, din moment ce consilierul judeţean declară că a obţinut, ca director, doar un venit anual de 1344 lei.

Dintre silvicultorii din CJ, cel mai bine plătit este Mihai Mureşan (PSD), care a primit un salariu anual de 58.531 lei. Radu Văsieş (PD-L)de la Lunca Ilvei a încasat, în 2010, 36.025 lei, în timp ce Alexandru Jauca (PD-L) 30.000 lei.

Printre aleşii judeţeni cu cele mai mici venituri se numără democrat-liberalul Dionisie Ani (15.000 lei), social-democratul Daniel Suciu (16.500 lei), „pedelistul” Călin Sbîrciu (18.000 lei) sau pesedistul Doru Ciocan (19-500 lei).

Mult mai bine este în ziua de azi să fii pensionar, cel puţin în pielea lui Gheorghe Pop (PSD), căruia poştaşul i-a adus, anul trecut, peste 44.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5