Averile foştilor grăniceri, în dezbatere

Reprezentanţii Uniunii Comunelor Grănicereşti Năsăudean s-au întâlnit, în urmă cu câteva zile, cu grupul de iniţiativă pentru reorganizarea UCGN constituit cu scopul de transformare într-o nouă asociaţie care să administreze proprietăţile celor 44 de comune grănicereşti, nemulţumiţi de felul cum a fost administrată averea foştilor grăniceri de vechea conducere a uniunii. Astfel, au fost prezenţi primarii localităţilor Rebrişoara, Nimigea, Zagra, Rebra, Coşbuc şi Feldru; viceprimarii din Năsăud, Prundu Bârgăului şi Maieru; secretarul oraşului Năsăud (din partea grupului de iniţiativă) şi Pop Antonel – preşedintele Fondului Şcolar Central, Fondului de Stipendii şi Burse şi Fondului celor 44 de comune grănicereşti năsăudene, alături de Valentin Gălăţan – secretarul UCGN, care au prezentat o dare de seamă referitoare la patrimoniul Uniunii, preţurile tranzacţiilor, precum şi folosirea fondurilor obţinute din acestea.

Deoarece darea de seamă nu a lămurit pe deplin toate aspectele şi pentru a se lămuri pe deplin situaţia, cele două părţi au hotărât să se efectueze un control a unei comisii de audit, care, apoi, să prezinte concluziile în şedinţa ce va avea loc pe 14 februarie.

Aşa cum se ştie, UCGN se află într-un proces de reînnoire a statutului şi de reorganizare într-o nouă asociaţie, la cererea scriitorului doctor în istorie Teodor Tanco în Adunarea Generală extraordinară care s-a desfăşurat în data de 5 decembrie 2008. Adunarea Generală de constituire a fost programat a se desfăşura la Năsăud în data de 12 martie 2009.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5