Avocatul - un sprijin activ pentru orice familie

Inteleptii au afirmat intotdeauna faptul ca informatia este cel mai de pret dar pe care il poate poseda o persoana. Insa informatia este de-a dreptul coplesitoare in momentul in care vine vorba despre un domeniu atat de amplu precum dreptul, ceea ce indreptateste fiecare individ sa simta nevoia unui sprijin legal constant, sub forma unui avocat personal.

In meandrele justitiei, orice familie care se respecta va dori sa fie acompaniata de un avocat de exceptie, gata sa urmeze pana in panzele albe principiile democratice ale tarii noastre. Astfel, esential este ca fiecare familie sa nu fie doar un "alt caz" pentru avocatul respectiv, ci un ansamblu de persoane pe care le cunoaste indeaproape, cunoasterea clientilor si pregatirea temeinica a unui proces insumand jumatate din drumul spre castigarea acestuia.

Chiar daca majoritatea persoanelor au o conceptie predefinita despre modul in care avocatii isi practica meseria, exista numeroase cadre care isi respecta profesia, sfatuindu-si clientii in orice tip de context. Mai mult decat atat, un avocat Bucuresti increzator in propriile cunostinte va oferi, in prima instanta, serviciul gratuit de consultanta juridica familiei respective, sperand sa le poata fi de folos membrilor sai pe viitor.

Consilierea, asistarea, consultarea si reprezentarea in fata instantelor supreme nu intruchipeaza sarcini facile, indiferent de experienta respectivului cadru juridic, insa daca acesta este specializat in dreptul civil atunci procesul in care sunt implicati membrii familiei este pe "maini bune". De retinut pentru aceia dintre dumneavoastra care nu sunt familiarizati cu segmentul dreptului civil este faptul ca aceasta ramura contine si dreptul familiei, asadar o persoana care se recomanda drept cadru juridic specializat in drept civil va fi ceea ce cautati.

Problematica pe care o acopera cu succes un avocat cu experienta in aria dreptului civil este una vasta, incepand cu redactarea documentelor solicitate de instanta, sustinerea diverselor actiuni in cadrul proceselor, cele mai cunoscute legandu-se de revedincarea unor bunuri mobiliare, de partaj, de anularea unor acte sau de rezilierea diverselor contracte, precum si divortul sau obtinerea ordinelor de protectie in contextul violentelor domestice. In plus, el se ocupa de tot ceea vizeaza direct situatia minorilor din familie, precum custodia acestora, stabilirea domiciliului in care ei vor locui dupa divort, eventualele contriburii la intretinerea minorilor care vor fi solicitate parintilor, dar si interdictiile ce se aplica in cazulrile speciale.  

Insa, un avocat specializat in ramura dreptului civil poate fi de ajutor familiei respective si in cazul problemelor de ordin penal. Spre exemplu, el poate reprezenta orice membru al familiei in contextul in care acesta este chemat in instanta pentru a fi inculpat de o anumita infractiune, poate redacta plangeri penale in folosul persoanei respective si poate face recurs impotriva rezolutiilor sau a ordonantelor. Bineinteles, daca dorim ca unul singur sa fie cadrul juridic la care apeleaza toti membrii familiei noastre atunci trebuie sa ne asiguram de faptul ca o sa contractam o persoana care detine cunostintele legale necesare pentru a  jongla in egala masura cu ramura dreptului familiei, ce a dreptului penal si a celui contraventional, ea oferindu-ne cele mai bune sfaturi in situatiile delicate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5