Azi şi mâine, Maia Morgenstern joacă pe scena bistriţeană

Luni 2 iunie 2014 orele 18.00 la Teatrul de Vară, piesa de teatru „TRAGEDIAE DENTARĂ” de Jean Claude Grumberg Regia: Felix Alexa, în distribuţie: Maia Morgenstern, Andrei Finţi, Tudor Aaron Istodor, Anka Levana. Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.
„Tragedia dentară” este o poveste pe muchie de cuţit, balansând milimetric între tragismşi umorul tandru, între amintirea unor grozîvii de nespus şi o emoţie afectuoasă. Spectacolul ne poartă cu fineţe şi umor negru prin meandrele sufleteşti ale unei familii ce a trăit experienţa Holocaustului pierzându-şi ambele fiice - pe una în lagărele morţii, iar pe cealaltă, încă în viaţă, în izolarea unei mănăstiri catolice.
Jan-Claude Grumberg a primit în anul 2009 pentru piesa „Tragedia dentară” PREMIUL MOLIÉRE şi a fost numit autorul tragic cel mai comic din generaţia sa.
Un spectacol puternic şi emoţionant despre situaţii paradoxale şi extreme în care te aruncă Istoria.
Marţi 3 iunie 2014 orele 12.30 la Teatrul de Vară, piesa de teatru „JANCA” de Oscar K. Speace, regia artistică: Toma Enache, în distribuţie Maia Morgenstern. Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.
„Janca” de Oscar K. Speace, este un spectacol impresionant şi o temă impresionantă: ororile regimului nazist şi drama trăită de milioanele de evrei care s-au confruntat cu ororile lagărelor de concentrare.
„Această piesă este o mărturisire, un document de viaţă tulburător, un act de respect faţă de drama acelor oameni, un act de reconstituire foarte important, un strigăt venit din altă lume către cei care au rămas şi către memoria noastră care se şterge”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5