„Janka” cu Maia Morgenstern

În cadrul acţiunilor dedicate Comemorării a 70 ani de la deportarea evreilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, în organizarea Primăriei municipiului Bistriţa şi Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, un splendid şi emoţionant spectacol, de o mare sensibilitate şi trăire, o piesă de teatru valoroasă, Janka”, aparţinând cunoscutului autor Oscar Speace, traducerea în limba română îi aparţine lui Ioan J. Popescu.
Celebra actriţă Maia Morgenstern a făcut o demonstraţie de mare profesionalism în interpretarea rolului, electrizând sala, creând stări emoţionale deosebite şi culegând ropote de aplauze la scenă deschisă, de la tinerii prezenţi, care au umplut sala până la refuz, chemând la rampă actriţa.
În deschiderea activităţii, prof. dr. Dorel Cosma, directorul C.C.M. „George Coşbuc” Bistriţa a subliniat rolul acestei deosebite activităţi dedicat momentului istoric nefast din viaţa poporului evreu şi care nu trebuie să se repete în istoria omenirii. Publicul, îndeosebi elevii, a primit pe viu o lecţie de istorie adevărată, pe care nu trebuie să o uite, fiind o zi a delectării şi meditaţiei, a conştientizării asupra răului care duce la catastrofe umane.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5