„Balada”, trofeul Festivalului „Arcanul” din Rădăuţi

Ansamblul folcloric „Balada”, coordonat de maestrul coregraf Ioan Simionca, a fost prezent la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Arcanul”, derulat sub egida Primăriei şi a Casei de Cultură Rădăuţi. Cu invitaţi din Grecia, Turcia, Georgia, Bulgaria şi Moldova, festivalul a căpătat rezonanţe internaţionale, 300 de dansatori defilând în frumoase costume tradiţionale, prezentând dansurile şi tradiţiile pe scena amplasată în centrul Rădăuţiului. După trei zile de spectacole, în cadrul Galei festivalului, ansamblul bistriţean a primit trofeul, bucurându-se de aprecierea specialiştilor şi căldura publicului. Bistriţenii au prezentat suite de jocuri din arealul bistriţean, în coregrafia lui Ioan Simionca, dar şi cântece aduse în scenă de Paul Ban.
Premierea a fost făcută de către primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar. „Ne-am bucurat de o primire deosebită, gazdele noastre reuşind să aducă în faţa publicului adevărate evenimente culturale derulate în cadrul Zilelor Rădăuţiului. Pentru noi a fost o adevărată onoare participarea la acest festival”, ne-a declarat Ioan Simionca.
Ansamblul „Balada” se pregăteşte pentru a reprezenta ţara, în luna august, la două evenimente importante, în Aviano - Italia şi Istanbul – Turcia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5