Balada bistriţeană, la Rădăuţi

Ieri s-a deplasat, spre Rădăuţi, ansamblul folcloric „Balada” pentru a participa la Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanu” ce se va derula până duminică. După cum ne-a declarat coregraful judeţului, Ioan Simionca, conducătorul de grup, la festival participă 6 ţări şi este girat de Ministerul Culturii, de Primăria şi Casa de Cultură Rădăuţi. Toată manifestarea, aflată la a 29-a ediţie este în priză directă. Bistriţenii vor prezenta mai multe concerte în care se vor regăsi jocuri şi cântece populare din zona Bistriţa-Năsăud. Conducerea muzicală aparţine lui Ştefan Onighi, coregraf Ioan Simionca, solişti vocali Alina Ceuca, Paula Tănase şi Nicoleta Burduhos.

Comentarii

11/07/10 10:36
Andreea Vartic

Acest minunat ansamblu ne-a onorat cu prezenta si la Tulcea fiind plecati ansamblul
"Braduletul" din Lunca Ilvei, "Flori Bargauane" din Josenii Bargaului si ansamblul "BALADA" din Bistrita. Aceste trei ansambluri au reprezentat judetul Bistrita-Nasaud, la Tulcea, si tot acestea sunt cele mai bune ansambluri din acest judet, eu fiind in ansamblul "Braduletul".
Coregrafii la aceste ansambluri sunt: Sabin Padure, Maria Moldovan Gavril si Dl. Ioan Simionca, specialist de mare clasa al Centrului Judetean pentru Cultura. Aceste ansambluti sunt minunate.........!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5