Maghiarii din Bistriţa vor sărbători sâmbătă Fărşangul

Balul va avea un scop caritabil

Înainte de intrarea în Postul Paştelui, se organizează Fărşangul, un obicei tradiţional al comunităţii maghiare din Transilvania care goneşte iarna.

În judeţul nostru, anul acesta, Balul Fărşangului a fost organizat pentru prima dată, la Beclean, în 4 februarie.

,,A fost o ocazie specială pentru relaxare şi distracţie organizarea Balului de Fărşang de la Beclean. Circa 100 de participanţi, majoritatea adolescenţi, s-au distrat până dimineaţa cu formaţia Malomi Laci şi orchestra lui.

Cei care au ratat evenimentul, vor putea recupera la Balul Fărşangului din Bistriţa, sâmbătă, 18 februarie, în cantina Colegiului Tehnic Infoel, în organizarea filialelor UDMR Bistriţa şi a organizaţiei de tineret a UDMR, precum şi a Fundaţiei Pro Hereditatem. Încasările obţinute la bal vor fi folosite în scopuri caritabile”, se precizează pe site-ul www.besztrece.ro

În conferinţa de presă de vineri, Decsei Attila, preşedintele organizaţiei judeţene UDMR B-N a precizat că banii obţinuţi vor donaţi familiei Timar din comuna Uriu.

,,De data aceasta, balul va avea un scop caritabil Încasările vor fi donate unei familii din comuna Uriu, respectiv familia Timar.

Dorim să ajutăm un copil cu probleme grave de sănătate şi viaţa lui depinde de aparatul de respirat la care este conectat”, a afirmat liderul judeţean Decsei Attila.

Costul unui bilet este de 20 de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5