Decsei Attila: Sunt convins că cele 5.000 de voturi din judeţul Bistriţa-Năsăud se vor revedea într-un mandat de europarlamentar

*Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR: Alegerile europarlamentare sunt mai importante decât alegerile prezidenţiale

Nu este un secret. Încet, încet, ne pregătim şi noi în judeţul Bistriţa-Năsăud de alegerile europarlamentare. Chiar dacă din judeţul Bistriţa-Năsăud nu avem foarte multe voturi, dar ţin la cele aproximativ 5.000 de voturi care şi la alegerile din anii anteriori s-au văzut în mandatele UDMR. Aceste voturi, sunt convins că se vor revedea într-un mandat de europarlamentar, a declarat liderul UDMR BN, Decsei Attila, în cadrul unei conferinţe de presă.


În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a spus că alegerile europarlamentare sunt mai importante decât alegerile prezidenţiale, pentru că reprezintă o contribuţie a României la viitorul UE.


,,Sigur, pentru UDMR, provocarea cea mai mare de anul viitor sunt alegerile europarlamentare pentru Parlamentul European. Pentru majoritatea politicii din România, cea mai importantă provocare pare să fie scrutinul prezidenţial. Eu m-aş contrazice puţin cu această opinie politică şi aş spune că cele mai importante alegeri, nu ştiu dacă vom avea şi un referendum, probabil că nu, nu prea pare această majoritate să fie în stare să ajungă până la modificarea Constituţiei şi e mai bine, aşa, din punctul meu de vedere, dacă tot nu avem idei cristalizate, sunt alegerile europarlamentare. Alegerile europarlamentare sunt mai importante decât alegerile prezidenţiale pentru că reprezintă o contribuţie a României la viitorul UE. Marea întrebare care se pune nu doar în România, ci în Europa este aceea: avem un continent, avem o uniune. Cum procedăm? Avem o Uniune Europeană, ce dorim să facem cu ea?”, a subliniat Iuliu Winkler.


Conform unor sondaje şi analize realizate de UDMR, electoratul maghiar din România respectă tendinţa eurosceptică privind intenţia de a merge la vot anul viitor. Astfel, conform declaraţiilor europarlamentarului UDMR, Iuliu Winkler, în 2014, intenţionează să voteze la europarlamentare mai puţini maghiari decât în 2007 şi 2009. Cu toate acestea, Winkler spune că încă e bine.


Un sondaj de opinie realizat la comanda UDMR arată că 46,6 la sută dintre maghiarii cu drept de vot sunt decişi să participe la scrutinul pentru Parlamentul European. Acest procent arată că suntem peste media europeană, dar şi în sânul comunităţii noastre se manifestă un trend descrescător în privinţa participării la vot. În 2007, 59% dintre maghiari îşi declarau intenţia de a participa la vot, iar în 2009, 53,4%”, a spuns europarlamentarul UDMR. Iuliu Winkler a fost prezent sâmbătă la Bistriţa, pentru a participa la Balul strugurilor, la invitaţia organizaţiei UDMR BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5