Bârgăuani premiaţi de Ziua Culturii Naţionale şi a poetului Mihai Eminescu

În organizarea Primăriei Municipiului Bistriţa şi a Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, Ziua Culturii Naţionale şi a poetului Mihai Eminescu a fost onorată, în acest an, de prezenţa şi binecuvântarea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, care a primit titlul de Cavaler al Culturii Bistriţene, alături de alţi numeroşi oameni din sfera culturală.
Sărbătoarea naţională a fost marcată, la Bistriţa, reşedinţa de judeţ, printr-un concert extraordinar, o expoziţie şi o festivitate de premiere a unor personalităţi din cultura românească, între care şi a următorii bârgăuani: Florica Buduşan, maestru coregraf, Clubul de dans sportiv „Floris”, prof. Lazăr Ioan, dirijor la Ansamblul „Cununa de pe Someş”, artista Marioara Şigheartău şi Traian Simionca, maestru coregraf la ansamblul „Nunta Zamfirei”, primar al comunei Livezile.
Gala Premiilor Culturii Bistriţene, a purtat amprenta regizorală a directorului Centrului Cultural Municipal, prof. dr. Dorel Cosma, care a reuşit să realizeze un adevărat maraton al culturii, în capitala noastră de judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5